20. 05. 2023 - 08:41
Prosinečki otkrio kako je iz Dinama otišao u Crvenu zvezdu:...
907
Shares
Prosinečki otkrio kako je iz Dinama otišao u Crvenu zvezdu: Ovo je prava istina

LEGENDARNI IGRAČ

Prosinečki otkrio kako je iz Dinama otišao u Crvenu zvezdu: Ovo je prava istina

20. 05. 2023 - 08:41
0
Shares

Robert Prosinečki (54), jedan od najboljih hrvatskih nogometaša ikad, 1987. godine prešao je iz Dinama u Crvenu zvezdu. O odlasku u beogradski klub, s kojim je 1991. bio prvak Europe, govorio je u intervjuu za Una TV. Glasina desetljećima govori kako ga je bivši nogometaš, tada glavni operativac Zvezde, Dragan Džajić s ocem Đurom "zaključao" na stadionu dok ne potpiše.

"Da, ima puno priča o tome, a ovo je jedina prava istina. Ja sam to doživio, a drugi neka pričaju. Došao sam na probu, pokojni otac me doveo. U tom je periodu jako puno navijača dolazilo na treninge, njih 500-600. Tribine su uvijek bile popunjene. Igrala se prijateljska utakmica, a u tijeku je bila Univerzijada. U Zagrebu su bili Dragan Stojković Piksi, Boro Cvetković, Refik Šabanadžović i ne znam tko još sve.

Mi smo odigrali prijateljsku s Radom, a ja sam dobio šansu i pokazao se dobrim. Uz to, bio sam i slobodan igrač. Džajić je to vidio, kao i pokojni trener Velibor Vasović, koji mi je kasnije dao puno samopouzdanja i s 18 godina me gurnuo u prvi sastav. Oni su vidjeli kako igram i odlučili su potpisati ugovor sa mnom", rekao je Prosinečki za Unu.

Prosinečki je u Beograd stigao s manjom torbom, što je značilo da je morao natrag za Zagreb po ostatak stvari. "Moj otac je tada rekao da idemo kući i da ću, kada se vratim u Beograd, potpisati za Zvezdu. S obzirom na to da je Džaja vidio da sam bio stvarno dobar, možda je pomislio da ću u tom trenutku iskoristiti pohvale iz Beograda i vratiti se u Dinamo.

Zato je rekao da ne mogu otići dok ne potpišem. Onda je moj tata odgovorio da je njegova riječ veća od Zvezde i Beograda i da će njegov sin sigurno doći. Tako sam otišao u Zagreb po stvari, vratio se potom u Beograd i ostao četiri godine", otkrio je Prosinečki, koji smatra da su ga navijači zavoljeli jer je dobro igrao protiv rivala Partizana.

"Da, to je bio određeni utjecaj na cijelu priču. Znamo svi da je riječ o velikom derbiju, rivalstvu koje traje godinama. Imao sam tu sreću da sam dosta ključnih golova dao Partizanu. To je isto bio jedan faktor zbog kojeg su me navijači još više zavoljeli", smatra Prosinečki, dodavši kako u ovom trenutku ne razmišlja o povratku u Zvezdu u drugoj ulozi, ali dodaje da "nikad ne znaš što se može dogoditi sutra".

Učitaj još novosti