06. 05. 2023 - 14:15
"AFERA TORTA" ZATRESLA TENIS: Alkaraz i Sabalenka slavili...
907
Shares

"AFERA TORTA" ZATRESLA TENIS: Alkaraz i Sabalenka slavili rođendan, svi su primijetili isto - "To sve govori o tretmanu"

06. 05. 2023 - 14:15
0
Shares

Neočekivana rasprava na društvenim mrežama povodom rođendana Karlosa Alkaraza i Arine Sabalenke.

Beloruska teniserka Arina Sabalenka i španski teniser Karlos Alkaraz proslavili su 5. maja rođendan i oboje će igrati u finalima mastersa u Madridu, međutim organizatori turnira im nisu čestitali na podjednak način. Možda ne bi ni primijetili da se u Madridu nije napravila čitava fešta zbog 20. rođendana Karlosa Alkaraza, a navijači su ih "razapeli" na društvenim mrežama iako su svi ipak svjesni da nije iznenađenje što su se više potrudili oko domaćeg tenisera.

Međutim, to što su slavili istog dana - i što su se fotografije i snimci pojavili na mrežama - podiglo je veliku frku kada je primijećeno da je razlika u veličini torte enormna. Tako je Alkaraz dobio "tortu na sprat" sa teniskom loptom na vrhu, dok je Sabalenka dobila ipak skromniju poslasticu.

Sabalenka se nije žalila zbog veličine torte, pretpostavljamo da joj to nije toliko bitno, ali je u njenu odbranu stala sunarodnica iz Belorusije Viktorija Azarenka. Ona je podijelila fotografije Karlosa i Arine i potencirala je da je to još samo jedna potvra rodne neravnopravnosti u sportu, ali i u svijetu. "Ne može se preciznije objasniti tretman", napisala je Arina Sabalenka i time pokrenula lavinu komentara.

Mnogi su stali u zaštitu Karlosa Alkaraza, za koga kažu da nije ništa kriv, dok su sa druge strane brojne i žene koje su u metafori torte vidjele veće probleme o kojima se nedovoljno priča. Vidjećemo da li će organizatori to pokušati da poprave i kako, a večeras od 18.30 nas čeka finale između Sabalenke i Švjontek, dok je u nedelju muško finale između Alkaraza i Štrufa (18.30).

(MONDO)

Učitaj još novosti