14. 02. 2023 - 15:46
FourFourTwo: Na utakmici Hrvatske napravljena je najveća...
907
Shares
FourFourTwo: Na utakmici Hrvatske napravljena je najveća sudijska greška svih vremena

NOGOMETNI PORTAL ODLUČIO

FourFourTwo: Na utakmici Hrvatske napravljena je najveća sudijska greška svih vremena

14. 02. 2023 - 15:46
0
Shares

Nogometni portal FourFourTwo objavio je listu 25 najvećih sudijskih grešaka u povijesti, a najvećom je proglasio onu Grahama Polla u utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva 2006. godine u kojoj su igrali Hrvatska i Australija. Engleski je sudac u haotičnoj utakmici pokazao tri žuta kartona Josipu Šimuniću, a Hrvatska je ispala nakon remija 2:2.

"Ovo je bilo nešto posebno. Engleski sudac Graham Poll upropastio si je svaku šansu da sudi dalje na Svjetskom prvenstvu 2006. godine zbog spektakularne pogreške koju je učinio u utakmici Hrvatske i Australije. Poll je uspio pokazati tri žuta kartona hrvatskom braniču Josipu Šimuniću. Naravno, Poll je nakon ovoga spakirao torbe i otišao kući, nije više sudio na Svjetskom prvenstvu", opisuje FourFourTwo.

Na listi se nalaze i epske sudačke pogreške koje su doslovno usmjerile tijek nogometne povijesti. Tu je pogodak Geoffa Hursta iz 1966. godine za koji se dugo nije moglo utvrditi je li lopta prešla liniju. Tu su i Maradonina Božja ruka te Henryjeva ne baš Božja ruka kojom je zabio gol Irskoj za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Učitaj još novosti