09. 02. 2023 - 12:43
ĆIRO SE OTVORENO NUDIO REPREZENTACIJI REPUBLIKE SRPSKE:...
907
Shares
ĆIRO SE OTVORENO NUDIO REPREZENTACIJI REPUBLIKE SRPSKE: Pristao bih ako bi me prijatelj Milorad Dodik pozvao

SLUČAJ IZ 2013. GODINE

ĆIRO SE OTVORENO NUDIO REPREZENTACIJI REPUBLIKE SRPSKE: Pristao bih ako bi me prijatelj Milorad Dodik pozvao

09. 02. 2023 - 12:43
0
Shares

Čuveni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević umro je danas u 88. godinu u Zagrebu poslije duge i teške bolesti sa kojom se borio od 2011. godine.

Trener svih trenera u svojoj karijeri vodio je 20 klubova u nekoliko zemalja, od Švicarske, preko Hrvatske, Francuske i Irana, do Slovenije, Kine i Bosne i Hercegovine, prenosi Mondo. 

Jedan od najvećih uspjeha ostvario je sa reprezentacijom Hrvatske osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Osim Vatrenih vodio je još četiri selekcije, Švicarsku, Iran, Bosnu i Hercegovinu, te olimpijsku selekciju Kine, a prije desetak godina nudio se još jednoj selekciji.

Naime tokom 2013. godine objavljeno je da bi reprezentacija Srbije i reprezentacija Republike Srpske trebali da odigraju prijateljsku utakmicu, a popularni Ćiro izrazio je želju da bude direktan akter.

Čuveni hrvatski trener izjavio je tada da će ukoliko dobije poziv pristati da vodi selekciju Republike Srpske.

- Sine moj, ja sam sportaš i ja to gledam samo sa sportske strane. Ne vidim ništa sporno u tome da vodim reprezentaciju Republike Srpske. Još ako bi me moj prijatelj Milorad Dodik pozvao, vjerujte da mi ne bi bilo mrsko da se nađem u toj ulozi, rekao je Blažević tada za Klix.ba.

Popularni Ćiro bio je ljubimac navijača dok je vodio Zmajeve, a smatrao je da mu ni najtvrodokorniji navijači naše selekcije ne bi zamjerili ukoliko bi vodio Republiku Srpsku.

- Ponavljam vam da sam sportaš. Vrijeme je da prestanemo s podjelama i da na ovim prostorima svi budemo jedinstveni kako je to nekada bilo. Iskren da budem izgledi za takvo što su mali, a ja sam trenutno fokusiran na Slobodu i sto posto sam u tom poslu, rekao je on.

Reprezentacija Republike Srpske nikada nije odigrala najavljeni prijateljski meč sa Srbijom, pa ni bilo koji drugi, osim utakmica omladinske selekcije i mlađih kategorija.

U augustu 2013. godine za selektora reprezentacije Republike Srpske izabran je Željko Buvač, međutim, selekcija se nikada nije okupila, tako da proslavljeni stručnjak još nije debitovao na ovoj funkciji.

Učitaj još novosti