21. 12. 2022 - 11:34
SRCE NIJE IZDRŽALO DA ZAIGRA SA MESIJEM, A IPAK JE DOBIO...
907
Shares
SRCE NIJE IZDRŽALO DA ZAIGRA SA MESIJEM, A IPAK JE DOBIO MEDALJU: Zbog bolesti završio karijeru, ali je SVJETSKI ŠAMPION!

SRCE NIJE IZDRŽALO DA ZAIGRA SA MESIJEM, A IPAK JE DOBIO MEDALJU: Zbog bolesti završio karijeru, ali je SVJETSKI ŠAMPION!

21. 12. 2022 - 11:34
0
Shares

Serhio Aguero, šampion svijeta! Lijepo zvuči, a uz to je i tačno!

Srce Serhija Aguera nije izdržalo više profesionalnog fudbala i u 2021. svi su bili u šoku kada je prvo objavio da ima zdravstvene probleme, a zatim i da se povlači iz aktivnog igranja fudbala! Taman je stigao kao slobodan igrač iz Mančester sitija u Barselonu da zaigra sa Lionelom Mesijem i taman je osvojio Kopa Ameriku sa "gaučosima", na turniru na kome je uspio da upiše svoj 100. nastup za Argentinu. 

Da je srce izdržalo skoro je sigurno da bi se Serhio Aguero našao na spisku od 26 igrača za ovaj Mundijal, ali čak i ako nije - dobio je medalju i podigao pehar! Argentinski mediji su sada otkrili vjerovatno najlepši potez Mundijala, koji se desio tik pred finale sa Francuskom. 

Nekadašnji sjajni napadač je tokom cijelog Svetskog prvenstva bio u Kataru, gledao je sve mečeve, ali bije bio smješten sa ekipom i nije bio dio stručnog štaba. Pred finale ga je njegov dugogodišnji cimer iz nacionalnog tima Lionel Mesi pozvao da ponovo dijele sobu i tih nekoliko dana između polufinala i finala Aguero je proveo sa timom, a onda je na ceremoniji dodjele pehara viđen kako prima medalju. Kako se to desilo? 

Tako što ga je prema navodima argentinskih medija Lionel Skaloni pred finale prijavio FIFA kako člana stručnog štaba, pa je tako bio jedan od brojnih legendi koje su dobile medalju! Pablo Aimar i Valter Samjuel kao članovi stručnog štaba su se okitili medaljom, ali i čovjek čije srce nije izdržalo do 2022. godine! 

Viđen je Aguero kako utrčava na teren odmah poslije kraja meča. a onda smo mogli da ga vidimo i kako u dresu nosi Lionela Mesija na ramenima po travi stadiona Lusail. Otkriveno je da je čak Aguero odradio nekoliko treninga sa ekipom, da je dijelio savjete napadačima i bio sve vrijeme uz Mesija i na kraju je sasvim zasluženo i sam okružen svojim saigračima sa kojima je osvojio Kopa Amerika podigao trofej prvaka sveta!

Tako je čovjek koji je sa 18 godina davne 2006. godine debitovao za nacionalni tim i koji je odigrao 101 meč i dao 41 gol za "gaučose" uspio u onome što je sanjao cijeli život. Bolest nije uspjela da ga pobijedi, njegov najbolji prijatelj Leo Mesi mu je na kraju omogućio da oko vrata stavi najvredniju medalju koju fudbal može da ponudi! 

(MONDO)

Učitaj još novosti