17. 12. 2022 - 12:58
ZBOG SINIŠE STAJE FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA: FIFA donijela...
907
Shares
ZBOG SINIŠE STAJE FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA: FIFA donijela odluku, evo kako će Mesi i Mbape odati počast Mihi!

ZBOG SINIŠE STAJE FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA: FIFA donijela odluku, evo kako će Mesi i Mbape odati počast Mihi!

17. 12. 2022 - 12:58
0
Shares

Potvrđeno je da će finalni meč na Mundijalu početi minutom ćutanja zbog smrti Siniše Mihajlovića.

Nekadašnji trener Arsenala, a sada visoki čelnik FIFA Arsen Venger potvrdio je da će meč finala Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske početi minutom ćutanja zbog tragične smrti velikog Siniše Mihajlovića. Nekadašnji fudbaler i trener preminuo je u 54. godini od posledica leukemije, a sahrana će biti održana u ponedeljak u Rimu.

Siniša Mihajlović nastupao je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, koje je održano 1998. godine. Tada su "plavi" prošli grupu posljednji put, a upravo je Mihajlović postigao pogodak iz slobodnog udarca protiv Irana koji je donio veliku radost naciji. Na kraju Holadija je stala na putu ka četvrtfinalu, vjerovatno i najboljoj generaciji koju je ova zemlja imala posle raspada zajedničke države.

Siniša Mihajlović je osim na Svjetskom prvenstvu 1998. godine za selekciju SR Jugoslavije nastupao i na Evropskom šampionatu 2000. koje je ujedno i posljednje na koji se naš nacionalni tim plasirao. Tada smo takođe prošli grupu i takođe smo poraženi od Holandije, ali ovoga puta mnogo ubedljivijim rezultatom. 

Finalni meč šampionata u Kataru je na programu u nedelju od 16 časova na stadionu Lusail, a kao što je poznato sastaće se Argentine i Francuska. Pokušaće Leo Mesi da završi reprezentativnu karijeru sa jedinim trofejom koji mu fali u bogatoj karijeri. Francuzi sa druge strane žele da postanu tek treća selekcija koja je uspjela da odbrani titulu prvaka sveta, nakon Italije i Brazila.

(MONDO)

Učitaj još novosti