09. 12. 2022 - 11:47
DALIĆ IMA DŽOKERA ZA DANAS: Spremio je iznenađenje za odbranu...
907
Shares
DALIĆ IMA DŽOKERA ZA DANAS: Spremio je iznenađenje za odbranu Brazila

DALIĆ IMA DŽOKERA ZA DANAS: Spremio je iznenađenje za odbranu Brazila

09. 12. 2022 - 11:47
0
Shares

Cijela Hrvatska je na nogama, a svi se nadaju da Modrić, Kovačić i društvo mogu prirediti iznenađenje favorizovanim Brazilcima.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić našao se u određenim problemima s obzirom da je Borna Sosa imao problema sa zdravljem, te je propustio duelom sa Japanom.

Sada se osjeća bolje, a da li će se vratiti u ekipu ili tu ostaje Borna Barišić, vidjet ćemo za par sati.

Dalić sprema promjene u navalnom redu, sve kako bi se što bolje suprostavio Neymaru i društvu.

Ivan Perišić je siguran na lijevom krilu, a ukoliko u napad ode Andrej Kramarić, na desno krilo će Nikola Vlašić.

Ipak, u ovom trenutku je realnije da napad čini neko od trojca Budimir-Petković-Livaja.

 

Ante Budimir je 'osvojio' Dalića protiv Francuske u Ligi nacija kada je svojom agresivošću i igrom u duelu pokazao se u pravom izdanju. Upravo takav tip treba Daliću danas, pa je realno da tako i bude.

Marko Livaja se nije proslavio, promašio je i penal protiv Japana, dok Bruno Petković kao i Budimir može donijeti mnogo u duelima.

Vezni red će sigurno činiti Modrić, Brozović i Kovačić, dok će u zadnjoj liniji biti Juranović, Lovren, Gvardiol te Sosa ili Barišić.

Na golu je siguran Dominik Livaković, junak protiv Japana.

Mateo Kovačić i Dejan Lovren stali su pred novinare i govorili su o Svjetskom prvenstvu, a najviše o nadolazećem meču četvrtfinala protiv Brazila.


“Imao sam nesreću u teretani”, rekao je Kovačić nakon pitanja o masnici na licu.

Na pitanje zašto ne koristi više svoje prodore u dubinu protivničkih dijela terena, veznjak Chelseaja je odgovorio:

“Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora. Ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija”, objasnio je Kovačić.

"Brazil je po meni uvijek favorit za osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali ovdje ima više vrhunskih ekipa i favorita. No, mi smo fokusirani na sebe i da pokažemo najbolju igru u petak."


Dejan Lovren je također govorio pred novinarima, te je najavio četvrtfinalni okršaj s Brazilcima koji je na programu u petak od 16 sati.

"Brazil je favorit, ima dvije jake ekipe po kvaliteti igrača, mogu promijeniti ritam utakmice. Nemamo problema s time što su oni favoriti, cijenimo i poštujemo svakoga i tako ćemo se pokazati na terenu".

Učitaj još novosti