09. 12. 2022 - 10:06
ISPLATILO MU SE ŠTO JE "DEGENERIK": Nastavnik vjerovao Maroku...
907
Shares
ISPLATILO MU SE ŠTO JE

ISPLATILO MU SE ŠTO JE "DEGENERIK": Nastavnik vjerovao Maroku i postao milioner preko noći

09. 12. 2022 - 10:06
0
Shares

Najveća i jedina senzacija koju smo vidjeli u osmini finala Svjetskog prvenstva jeste to što je Maroko izbacio Španiju, a jedan je Amerikanac vjerovao u to, stavio na tiket i ostvario veliki dobitak.

Fudbalska reprezentacija Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru ostvarila je najveći uspjeh u historiji plasmanom među najbolje četiri reprezentacije svijeta.

Marokanci su prvo odigrali sjajno u grupnoj fazi i sa sedam bodova osvojili grupu F pored Hrvatske, Belgije i Kanade.

Remizirali su u prvom kolu protiv viceprvaka svijeta, a zatim su slavili protiv Belgije i Kanade te zakazali duel sa Španijom u osmini finala.

Mnogi su bili mišljenja da će ih Španija lako riješiti, no itekako su se prevarili.

Nakon 90 i 120 minuta igre bilo je 0:0, uslijedilo je izvođenje penala gdje su Marokanci bili uvjerljivi (3:0) i plasirali se dalje.

 

Sve to iskoristio je jedan američki nastavnik i preko noći postao milioner.

Naime, vjerovao je Maroku i to mu se isplatilo. Odigrao je tiket na kojem je uplatio 90.818,19 američkih dolara na opkladu da će Maroko proći u četvrtfinale.


Dobitak je bio nešto veći od jedan milion dolara, a, zanimljivo, muškarac u 20-im godinama, priznao je da ne zna nijednog igrača.


"S vremena na vrijeme sam provjeravao svoj telefon, ali ga nisam gledao utakmicu", rekao je čovjek za Action Network, pa dodao:

"Ne znam ime jednog igrača. Neću lagati i reći da sam znao šta radim. Na kraju dana bila je to opklada koja je jednostavno imala sreće. Ja sam običan degenerik."

Učitaj još novosti