01. 11. 2022 - 11:46
DILETTA OTKAČILA ZA FUDBALEROM KOJEG JE KAO TINEJDŽERKA...
907
Shares
DILETTA OTKAČILA ZA FUDBALEROM KOJEG JE KAO TINEJDŽERKA INTERVJUISALA: Njemu ostaje samo da...

BRZO ZABORAVLJEN

DILETTA OTKAČILA ZA FUDBALEROM KOJEG JE KAO TINEJDŽERKA INTERVJUISALA: Njemu ostaje samo da...

01. 11. 2022 - 11:46
0
Shares

Imala je samo 14 godina kada se prijavila na takmičenje ljepote na programu „Playa Bonita“, koji se emitovao na lokalnoj televiziji Catania TeleColor, sa željom da postane i jedna od dopisnica ljetnog programa. Završila je druga i time dobila priliku ostati u spomenutom mediju. Bio je to početak Dilette Leotte pod medijskim nebom i početak velike karijere.

U centru Catanije je tada nepoznata Diletta, koja je još bila klinka, intervjuisala prolaznike tražeći mišljenje o ljetnoj modi i trendovima. Italijanka će kasnije izrasti u jednu od najzgodnijih i najljepših voditeljica na svijetu, ali i jednu od najprofesionalnijih, što mogu da potvrde mnogi fudbaleri s kojima je radila. Neki su se, pak, zaljubili, a s nekima je i bila...

Magazin "Spy" je ekskluzivno objavio i fotografiju sicilijanske voditeljice sa njenog prvog javnog nastupa. Tada se pojavila na modnoj pisti i bila je mnogo drugačija nego što je danas. Razumljivo...

Svoj prvi ugovor dobila je sa 17 godina, kada je počela da radi za Antenna Sicilia. "Ja sam daleki rođak njene majke, Ofelije. Upravo me ona nazvala da pružim ruku njenoj kćeri koja je sanjala da radi na televiziji. Nakon početnog oklijevanja od strane emitera s obzirom na njenu mladost, uzeli smo je s ugovorom koji je u skladu s Tršćanskom poveljom (dokument koji štiti maloljetnike na televiziji). Počela je sa mnom raditi na fudbalskom programu, ali o fudbalu nije znala praktički ništa. Ali odmah se zaljubila u taj sport. Sljedeće godine vodila je sa mnom glavni program sicilijanskog sporta. Diletta je gostovala kod tadašnjeg napadača Catanije Michelea Paoluccija, ali su se njih dvoje zaljubili", rekao je Umberto Teghini.

Svi njeni mentori jednoglasni su u tome da je uz ljepotu uvijek spajala učenje i pripremu:

"Bila je elegantna, pristojna, ležerna i vrlo odlučna. Kad je shvatila da bi se mogla probiti na TV-u, puno je radila: počela je proučavati dikciju, zapravo sada ima savršen govor, zatim je diplomirala pravo na LUISS-u, a oduvijek je bila "geek". Svakako je bila predodređena. Da li joj je pomogla ljepota? Djelimično i da, ali uvijek su je pratile pripreme, učenje i zalaganje. Ne možemo reći da je Diletta samo lijepa”, rekao je jedan od njenih bivših mentora Salvo La Rosa.

Michele Paolucci je gore spomenuti fudbaler koji je možda i prvi ljubio slavnu novinarku. 36-godišnjak je igrao za Juventus, Udinese, Sienu, ali je od 2011. godine uglavnom lutao po nižim ligama, uostalom bio je i član Catanije gdje je svojevremeno radila Leotta.

Karijeru je završio u Monitobi 2020. godine, a u karijeri je stigao da upiše i jedan nastup za U21 reprezentaciju Italije, te nekoliko nastupa za one niže omladinske selekcije nacionalnog tima.

Diletta je u međuvremenu bila i sa surferom Giacomom Cavallijem, turskim glumcem Canom Yamanom, a posljednje informacije govore da je u vezi sa njemačkim golmanom Lorisom Kariusom.

Paolucci je pak odavno zaboravio Dilettu ili se tako barem čini, pa je brzo nakon prekida s njom objavio fotografije sa zgodnom djevojkom na moru.

I dok je nekada davno Diletta bila zadiljena njime, postavljala mu pitanja kao fudbalskoj zvijezdi, sada je ona mnogo poznatija od njega. Nju prati skoro devet miliona ljudi na Instagramu, a njega jedva 10.000 i skoro da više niko ne zna za njega. Ostaje mu neka lijepa prošlost, a njoj blistava sadašnjost i još blistavija budućnost.

Učitaj još novosti