25. 10. 2022 - 11:03
JEDAN JE OD NAJBOLJIH IKADA! Rijetke su nove fotografije...
907
Shares
JEDAN JE OD NAJBOLJIH IKADA! Rijetke su nove fotografije fudbalske legende, društvene mreže ga uopšte ne zanimaju

ARIEL ORTEGA

JEDAN JE OD NAJBOLJIH IKADA! Rijetke su nove fotografije fudbalske legende, društvene mreže ga uopšte ne zanimaju

25. 10. 2022 - 11:03
0
Shares

Ariel Artega bio je izuzetno značajan u historiji argentinske fudbalske reprezentacije, ali se nakon završetka karijere u potpunosti povukao, zanemario sve što ima veze sa najvažnijom sporednom stvari na svijetu, a zbog neaktivnosti na društvenim mrežama teško je pronaći i njegove svježe fotografije, mada su one ipak objavljene na nekim argentinskim sajtovima.

Ortega (48) izdanak je River Platea, kluba za koji je debitovao 1991. godine. Naime, ofanzivni veznjak je priznao da je odluku da se okuša u ekipom s kojom je osvojio sedam trofeja došao spontano.

"Plan je bio da odem u Bocu ili Independiente, ali kada sam stigao iz Ledesme, svog grada, rekao sam osobi koja me dovela da želim ići u River. Tamo nisam nikoga poznavao, ali sam otišao", izjavio je legendarni Ortega.

ortega4

"Igrao sam vrlo malo, ali rekli su da će me zvati... Vratio sam se u svoj grad i jednog dana je stiglo pismo iz Rivera da se moram pojaviti na treningu. Zamislite emociju", prepričo je bivši argentinski reprezentativac za ESPN.

Ostalo je historija. Artega je osvojio šest naslova s River Plateom i Kup Libertadores. Odigrao je 88 utakmica za Argentinu i postigao 17 golova.

Ofanzivni veznjak imao je iskustva i u Evropi, u Valenciji, Sampdoriji, Parmi i Fenerbahčeu, ali bez uspjeha.

ortega2

Trenutno se Ortega više ne bavi fudbalom i povučen je lik bez aktivnosti na društvenim mrežama. Ipak, na internet su "procurile" neke novije fotografije legende River Platea koja danas izgleda neprepoznatljivo.

Ortega je bio jedan od onih koje su Argentinci obožavali, a nedavno se prisjetio svog bivšeg saigrača Diega Maradone, koji je nažalost preminuo.

"Desilo mi se da 1994. godine da s Maradonom dijelim sobu. Mislim da smo rijetki koji smo to doživjeli. Ja čak i nisam želio biti s njim u sobi, bilo me je stid", kazao je Ortega.

ortega3

"Rekao mi je da je soba moja, da preuzmem kontrolu i da mogu raditi šta hoću. To mi se činilo nevjerovatnim. Kao da sam ja bio Maradona, a on Ortega. Tada sam otkrio Diegovu humanu stranu. Bio je fantastična osoba", zaključio je Ortega.

I jedan i drugi zauvijek će imati posebna mjesta u srcima svih Argentinaca i svih istinskih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Učitaj još novosti