25. 10. 2022 - 09:33
Nova tužna vijest pogodila Zenicu: Napustio nas je jedan od...
907
Shares
Nova tužna vijest pogodila Zenicu: Napustio nas je jedan od najboljih bh. fudbalskih stručnjaka

HUSNIJA ARAPOVIĆ

Nova tužna vijest pogodila Zenicu: Napustio nas je jedan od najboljih bh. fudbalskih stručnjaka

25. 10. 2022 - 09:33
0
Shares

Zenicu je prije nekoliko dana potresla vijest o smrti legendarnog igrača i trenera Ibrahima Zukanovića, a mnogi nisu još ni stigli da se oproste od njega kako treba i već jutros je došla nova vijest koja je mnoge pogodila, piše Sportsport.ba.

Naime, fudbalska scena u Bosni i Hercegovini ostala je bez još jednog velikog imena, a to je Husnija Arapović koji je preminuo jutros u Zenici u 79. godini života.

Još jedan bivši igrač i trener zeničkog Čelika nas je napustio i sgurno da je to nenadoknadiv gubitak za sport u Zenici, ali u i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Njegova porodica potvrdila je jutros da je Arapović preminuo, a mnogi njegovi prijatelji i kolege iz svijeta fudbala su se oprostile od njega putem društvenih mreža.

Arapović je ostavio veliki trag u bh. fudbalu, a pored Čelika trenirao je još kakanjski Rudar, Velež, Sarajevo, Vitez, Fortunu iz Zenice i Travnik gdje je i završio trenersku karijeru prije pet godina.

Legendarni stručnjak bio je jedan od onih ljudi koji su živjeli fudbal 24 sata dnevno i s njima ste mogli razgovarati satima i imati osjećaj kao da "listate enciklopediju".

Ono što je posebno emotivno za mnoge jeste da je Arapović prošle srijede bio na Bilinom polju i gledao je uživo veliku pobjedu Čelika u Kupu Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva, a samo šest dana kasnije nas je nažalost napustio.

Arapović je i kao fudbaler imao zaista impresivnu karijeru. Skoro deset godina je bio prvotimac Čelika za koji je i odigrao najviše mečeva u karijeri, a pored toga igrao je još za banjalučki Borac, St. Gallen i Winterhur.

Treba istaći da je Arapović nakon rata bio selektor juniorske reprezentacije BiH, a također bio je i selektor naše B reprezentacije u periodu od 1997. do 2002. godine.

 

Učitaj još novosti