18. 10. 2022 - 17:54
Red Bull ubjedljivo dominira, ali iz Mercedesa su poslali...
907
Shares
Red Bull ubjedljivo dominira, ali iz Mercedesa su poslali optimistične poruke: Ovo je bila...

Red Bull ubjedljivo dominira, ali iz Mercedesa su poslali optimistične poruke: Ovo je bila...

18. 10. 2022 - 17:54
0
Shares

Šef Mercedesa Toto Wolf vjeruje da će ovaj tim u narednoj sezoni Formule 1 nastaviti s dominacijom i biti konkurent u borbi za titulu prvaka, što ove sezone nije bio slučaj.

Mercedes u još uvijek tekućoj sezoni nije ostvario nijednu pobjedu i ovo bi im mogla biti prva sezona nakon 2013. godine u kojoj se nijednom nisu popeli na najvišu stepenicu.

Ipak, Wolf tvrdi da je razlog tome što se nisu svi "dijelovi slagalice" spojili u pravu cjelinu, a da se u ovom trenutku ne može kriviti jedna osoba, već da čitav tim treba pronaći najbolju moguću opciju za narednu sezonu.

Uz to, rekao je da ovo nije kraj dominacije Mercedesa, već samo "kratka pauza".

"Ove godine, vrlo jednostavno, nismo sve dijelove slagalice spojili u pravu cjelinu. Međutim, mi smo tim i nikada ne krivimo neku osobu, nego se trudimo pronaći najbolju moguću opciju", rekao je Wolf pa nastavio:

"Vjerujte, ovo nije kraj naše dominacije. Bila je ovo samo kratka pauza."

Što se tiče vozača Mercedesa u ovoj sezoni, George Russell je na četvrtoj pozciji u ukupnom poretku sa 207 osvojenih bodova, dok je Lewis Hamilton na šestoj poziciji i ukupno je skupio 180 bodova.

U poretku timova, Mercedes je na trećem mjestu (387 bodova), iza Red Bulla koji je ubjedljivo prvi (619 bodova) i Ferrarija koji je drugi sa 67 bodova više od Mercedesa.

Naredna utrka u šampionatu Formule 1 vozit će se za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država.

Učitaj još novosti