06. 10. 2022 - 15:20
Hamilton: Kazna ili urušavamo integritet Formule 1
907
Shares
Hamilton: Kazna ili urušavamo integritet Formule 1

BIVŠI SVJETSKI PRVAK

Hamilton: Kazna ili urušavamo integritet Formule 1

06. 10. 2022 - 15:20
0
Shares

Lewis Hamilton, sedmostruki šampion svijeta, iznio je svoje mišljenje povodom istrage FIA-e o kršenju budžeta za prošlu godinu u Formuli 1.

Prema navodima najviše je na udaru Red Bull, koji je navodno premašio budžet za više od deset miliona eura. FIA je objavila da će rezultate istrage saopštiti u ponedjeljak 10. oktobra.

“Važno je zbog otvorenosti da se sve zna. Mora da se zna da bi sačuvali integritet sporta. I naravno da se kazne oni koji su to radili. Jer pravila postoje da bi se poštovala“, istakao je Hamilton.

U prošloj sezoni Hamilton je u posljednjoj trci šampionata ostao bez osme titule u direktnom obračunu sa Verstappenom. Razlika je bila na kraju sedam bodova u korist Nizozemca. Ukoliko bi Red Bull bio kažnjen oduzimanjem bodova, Britanac bi mogao van staze da dođe do osme titule.

“Svaki pokušaj da ubrzate bolid košta. Mi smo to posljednji put prošle sezone radili u Silverstoneu, a neki su nastavili konstantno to da rade. I kako onda da ih pobjedite. To nije po pravilima. Ponosan sam na moju ekipu, koja je uradila sjajan posao u okviru mogućnosti koje smo imali“, zaključio je Hamilton.

Učitaj još novosti