30. 08. 2022 - 18:03
DA TI SRCE PUKNE: Zlatan ispričao šta bi mu dan s ocem Šefikom...
907
Shares
DA TI SRCE PUKNE: Zlatan ispričao šta bi mu dan s ocem Šefikom učinilo sretnim i kakav odnos imaju

DETALJI IZ KNJIGE ADRENALINA

DA TI SRCE PUKNE: Zlatan ispričao šta bi mu dan s ocem Šefikom učinilo sretnim i kakav odnos imaju

30. 08. 2022 - 18:03
0
Shares

Zlatan Ibrahimović sada može imati sve što poželi što nije bio slučaj u djetinjstvu. Sin Šefika i Jurke, Zlatan je odrastao u Rosengardu, zloglasnoj četvrti u Malmeu. Za razliku od njegovih vršanjaka žudio je za mnogim stvarima.

Sada već legendarnom napadaču što je nekim njegovim prijateljima bila normalna pojava njemu je predstavljalo neopisivu sreću. Ibrahimović je prije nekoliko mjeseci objavio svoju drugu biografsku knjigu pod nazivom Adrenalina u kojoj između ostalo otkrio srceparajuće detalje iz svog života, piše Sportsport.ba.

"Kao klincu, moja sreća je bila da imam ono što su druga djeca imala, da mogu da obučem nešto novo i da to pokažem, jer sam stalno nosio istu trenerku. Koristio sam fudbalske stvari. Kada mi nedostaju čarape, obukao bih štucne. Pokušavo sam da ih sakrijem ispod farmerki, ali su u školi primijetili i ismijavali me."

"Svaki dan je bio borba protiv siromaštva i sramote. Sreća sa ocem je bila kada bi nas pokupio od moje majke, mene i sestre, jer je bio red da nas čuva cijeli dan."

sefik-zlatan

"Uvezli bismo se na veliki parking, stavio me je u krilo i ja sam vozio volan tamnoplavog Opel Kadeta. Onda bi nas vodio da jedemo ogromne hamburgere i sladoled sa vrhnjem na vrhu. To je bila prava sreća."

"Moja majka je danas mirna i njena sreća je dio moje. Možete pročitati na njenom licu i rukama koliko je radila u svom životu. Ustajala je u 4 ujutro da bi otišla na posao, vratila se popodne da čuva petoro djece. Imala je dva balkanska muža koji su pili i zadavali joj više problema nego pomoći."

"Kada sam dobio prvu platu u Ajaksu, rekao sam joj: „Mama, ti više ne radiš. Ja ću se pobrinuti za tebe".

A ona je odgovorila: "Zlatane, zašto hoćeš da me ubiješ?"

zlatan-ibrahimovic-family-mother-jurka-gravic

"Šta to znači?"

“Ako ostanem kod kuće, umrijet ću. Moram nešto da uradim."

Tada smo se dogovorili da će raditi manje, ne više od osam sati dnevno.

Sada sam joj kupio stan u Hrvatskoj u kojem žive njene dvije sestre, za koje je jako vezana, koju ne može vidjeti već dugi niz godina. Za rat i sve.
Drago mi je da mu je tamo dobro. On je tako sretan i nikad me ništa nije tražio.

Obično posjetim oca svaki put kada se vratim u Švedsku. Svratim u Malmö iz Stockholma i pozdravim sve. Za ostalo rijetko kad razgovaramo.

Danas idem u New York prvom klasom, ali prvi put sam išao sa Helenom zahvaljujući besplatnim kartama sa bodovima sa njene kreditnoj kartice."

"To je bilo naše prvo zajedničko putovanje. Pamtim ga kao vrhunac sreće..."

Zlatanovi roditelji su se razveli još dok je on bio dijete. Čuveni napadač iz tog braka ima sestru Sanelu, dok mu je brat Sapko preminuo prije osam godina. 

Učitaj još novosti