29. 08. 2022 - 15:33
SJAJNE VIJESTI ZA LJUBITELJE F1: Staza Spa-Francorchamps...
907
Shares
SJAJNE VIJESTI ZA LJUBITELJE F1: Staza Spa-Francorchamps ostaje u kalendaru Formule 1 i za narednu sezonu

POTVRĐENO

SJAJNE VIJESTI ZA LJUBITELJE F1: Staza Spa-Francorchamps ostaje u kalendaru Formule 1 i za narednu sezonu

29. 08. 2022 - 15:33
0
Shares

Nakon što su kružile špekulacije da će legendarna staza Spa-Francorchamps biti izostaavljena iz kalendara Formule 1 za narednu sezonu, za istinske ljubitelje ovog sporta stigle su dobre vijesti.

Utrka za Veliku nagradu Belgije održana je proteklog vikenda na stazi Spa-Francorchamps, a u međuvremenu je i riješena dilema o njenoj budućnosti kada je riječ o Formuli 1. Naime, objavljena je zvanična informacija da će Spa biti dio kalendara za 2023. godinu.

"Formula 1 može potvrditi da će utrka za Veliku nagradu Belgije biti u kalendaru za 2023. godinu, a nakon što je postignut dogovor o produženju parnerstva. Više detalja o kalendaru bit će poznato u narednom periodu", saopćeno je iz Formule 1.

"Moramo čestitati organizatorima utrke na poslu koji su obavili. Vidjeli ste investicije, broj ljudi koji ovamo dolazi....publika je nevjerovatna, a organizatori vode brigu o ljudima i to je sjajno. Uvijek smo govorili da je ova utrka dio naše tradicije i da zauzima veoma važno mjesto u našem kalendaru", rekao je prednjenik i direktor Formule 1 Stefano Domenicali.

Staza Spa-Francorchamps se prvi put pojavila u Formuli 1 u njenoj prvoj sezoni 1950. godine, a ovogodišnja F1 utrka je ukupno 55. na ovoj stazi.

Učitaj još novosti