27. 08. 2022 - 07:58
Spartak iz Moskve voli ismijavati velikane: Na redu je Barcelona
907
Shares
Spartak iz Moskve voli ismijavati velikane: Na redu je Barcelona

Spartak iz Moskve voli ismijavati velikane: Na redu je Barcelona

27. 08. 2022 - 07:58
0
Shares

Spartak Moskva, klub koji je nedavno kupila ruska naftna kompanija Lukoil, stekao je naviku ismijavanja velikih evropskih klubova i vrhunskih igrača na društvenim mrežama.

Nakon ismijavanja Cristiana Ronalda i ruganja Barceloni zbog financijskih problema, moskovski Spartak ponovno je pogodio, a ponovo je žrtva bila katalonska ekipa.

Keita Balde (27 godina), bivši junior Barcelone, senegalski reprezentativac koji je između ostalih igrao za Lazio, Monaco ili Inter, potpisao je za moskovski Spartak.

"Registrovali smo novog igrača bez ikakvih problema. Ljubomorni, Barcelona?", poruka je koju su objavili Rusi, a koja je brzo postala viralna.

Objavu pogledajte OVDJE.

Ovo je svakako referenca na Barcelonine probleme da registruje Julesa Koundea, pojačanje koje su platili Sevilli čak 50 miliona eura.

Inače, ranije danas potvrđeno je kako je Barcelona ipak uspjela registrovati Francuza prije utakmice 3. kola Primere s Valladolidom.

Kako bi dobila to pravo, Barcelona je bila prisiljena smanjiti platni limit i prodati dio dugoročnih TV prava.

Jules Kounde potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom nakon što je ovog ljeta stigao iz Seville, a raskidna klauzula je teška milijardu eura.

Sevilla je ovim transferom dobila 50 miliona eura plus bonuse u vrijednosti od 12,5 miliona eura.

Ključni detalj za potpisivanje Julesa Koundea bio je odlazak još jednog francuskog defanzivca, Samuela Umtitija, koji je posuđen italijanskom Lecceu.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti