01. 08. 2022 - 22:25
Vozač Red Bulla nije se suzdržao: Doživotna zabrana, ne smiju...
907
Shares
Vozač Red Bulla nije se suzdržao: Doživotna zabrana, ne smiju doći do prilike da nas sramote

FORMULA 1

Vozač Red Bulla nije se suzdržao: Doživotna zabrana, ne smiju doći do prilike da nas sramote

01. 08. 2022 - 22:25
0
Shares

Vozač Red Bulla Sergio Perez još je jedan vozač koji traži doživotnu zabranu za one 'navijače' za koje se utvrdi da su verbalno vrijeđali tijekom treninga, kvalifikacija i utrka
Na VN Austrije zabilježeni su višestruki izvještaji o neprihvatljivom ponašanju navijača uključujući seksualno uznemiravanje, mizoginiju, rasizam i homofobiju.

Sebastian Vettel je među vozačima koji pozivaju na doživotnu zabranu, dok Lando Norris smatra da bi zabrane trebale biti 'na neko vrijeme', a drastičan stav o doživotnom izbacivanju krivaca iz Formule 1 zauzima i Sergio Perez.

'Svako od nas radi svoj dio posla: vozači, timovi, mediji, navijači – ima puno dobrih navijača u Formuli 1. Oni koji vrijeđaju, oni nas ne predstavljaju kao sport, ne dijele naše vrijednosti i nisu dobrodošli ovdje. Jednostavno. Stoga se slažem da svi možemo učiniti više', rekao je vozač Red Bulla i dodao:

'Mislim da je vrlo važno da ne generaliziramo jer je vrlo rijetko od naših navijača čuti tako nešto. Oni koji to rade, njima treba doživotno zabraniti dolazak. Ta nekolicina navijača ne bi trebala biti uopće u mogućnosti da dođe u priliku sramotiti naš sport.'

Učitaj još novosti