30. 06. 2022 - 09:57
ZABORAVITE NA UCJENU VALBUENE, IPAK NIJE NEVINAŠCE: Najveći...
907
Shares
ZABORAVITE NA UCJENU VALBUENE, IPAK NIJE NEVINAŠCE: Najveći skandal u karijeri Karima Benzeme!

DOGAĐAJ KOJI SE ODIGRAO PRED MUNDIJAL 2010.

ZABORAVITE NA UCJENU VALBUENE, IPAK NIJE NEVINAŠCE: Najveći skandal u karijeri Karima Benzeme!

Sportsport.ba
30. 06. 2022 - 09:57
0
Shares

Karim Benzema je u ovom trenutku možda i najbolji fudbaler svijeta te prvi kandidat za osvajanje Zlatne lopte. 

Benzema se trenutno nalazi na odmoru te uživa u luksuzu kojeg je stekao tokom karijere zahvaljujući odličnoj plati u Real Madridu.

Iskusni Francuz je eksplodirao u posljednje dvije sezone te je pobrao simpatije mnogih ljubitelja fudbala, a dojam je i da se smirio van terena.

Odlični napadač polako ulazi u jesen karijere, ali dok je bio mlađi bio je sklon skandalima.Skandal prema kojem je ucjenjivao Mathieua Valbuenu eksplicitnim snimcima je onaj o kojem se najviše pisalo.

Dugogodišnji proces je okončan tako što je Benzema proglašen krivim te je kažnjen sa godinom zatvora pod uslovom da ponovi nešto slično i novčanom kaznom od 75.000 eura.

Svojevremeno se pojavio i na sudu kao svjedok u slučaju trgovine drogom, ali to je ništa šta je uradio zajedno sa Franckom Riberyjem još prije 14 godina.

Naime, tada su se Ribery i Benzema našli u centru skandala zbog navogodno plaćanja i navođenja maloljetnica na odnose u krevetu.

Tada najveće zvijezde reprezentacije Francuske su pred Svjetsko prvenstvo 2010. godine Zahiji Dehar plaćali po 20.000 eura kako bi spavala s njima.

Dvojica fudbalera nekoliko godina kasnije su se pojavila na sudu i priznali su da su plaćali za te usluge, ali da nisu znali da je Dehar bila maloljetna.

Kada se sve dešavalo ona je imala 17 godina, a Benzema i Ribery su se suočavali sa tri godine zatvora i novčanom kaznom od 45.000 eura.

Ipak, i tada se Benzema uspio izvući i nije završio iza rešetka jer je sud odlučio da fudbaleri nisu uradili ništa pogrešno.

I dok je Benzema postao jedan od najboljih fudbalera današnjice, Zahija je postala poznata influncerica i model te zarađuje odličan novac. Nekoliko puta se okušala i kao glumica.

Učitaj još novosti