28. 06. 2022 - 12:15
Ecclestone: Hamiltona kao da nije briga
907
Shares
Ecclestone: Hamiltona kao da nije briga

FORMULA 1

Ecclestone: Hamiltona kao da nije briga

28. 06. 2022 - 12:15
0
Shares

Bernie Ecclestone, nekada prvi čovjek Formule 1, nije pohvalno govorio o Lewisu Hamiltonu i njegovoj ovogodišnoj sezoni u ekipi Mercedesa.

Sedmostruki šampion svijeta je daleko od borbe za prvo mjesto i to bi prema mišljenju 91- godišnjeg Ecclestonea moglo dovesti do ranije prekida saradnje između Hamiltona i Mercedesa.

“Iskreno ne bi me iznenadilo da Toto Wolff počne da traži izlaznu varijatnu za odlazak Hamiltona. Mislim da bi mogao da povuče jedan od svojim magičnih poteza. Umjesto da Lewisu daje 40 miliona funti godišnje, nekome će ponuditi 20 miliona i sačuvati veliku svotu za ekipu“, istakao je Ecclestone.

Britanac smatra i da Hamilton lako prihvata sadašnju situaciju kada nije konkurentan u borbi za titulu.

“Kao da je izgubio takmičarki duh. Nije ga briga i ne daje svoj maksimum. Važno je da pažnju na sebe skreće smiješnom odećom koju nosi. To je jedini način da bude primijećen u ovoj sezoni“, rekao je Ecclestone.

Za razliku od Hamiltona, njegov klupski drug Russell je svih devet trka završio među petoricom prvoplasiranih.

“Iskreno nisam vjerovao u Russella. Međutim, sada mogu da kažem da Mercedes nije napravio dobar, nego fantastičan posao njegovim dovođenjem. Volio bih da mu Hamilton još više pomaže“, zaključio je Ecclestone.

Učitaj još novosti