03. 06. 2022 - 11:02
JEDNA JE OD GLAVNIH UZDANICA EVROPSKOG GIGANTA: Gledao je kako...
907
Shares
JEDNA JE OD GLAVNIH UZDANICA EVROPSKOG GIGANTA: Gledao je kako mu ubijaju oca, majka ga je ostavila, izrstao je u jednog od najboljih

JUAN CUADRADO

JEDNA JE OD GLAVNIH UZDANICA EVROPSKOG GIGANTA: Gledao je kako mu ubijaju oca, majka ga je ostavila, izrstao je u jednog od najboljih

03. 06. 2022 - 11:02
0
Shares

Postoje fudbaleri sa zaista srceparajućim životnim pričama koji su imali zaista jako teško djetinjstvo. 

Juan Cuadrado je već godinama među najboljim driblerima svijeta. Prodoron po desnoj strani, vrlo često i nezaustavljiv Kolumbijac trenutno nastupa za Juventus.

Kada premota film za sebe će reći da je imao sjajnu karijeru, ali sigurno kao dječak nije ni sanjao da će se to desiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juan Cuadrado (@cuadrado)

Samo je čudo kako je Cuadrado uopšte zaigrao u Evropi. Rođen je u Necocli, mjestu gdje su droga, karteli i policijsko nasilje svakodnevnica.

Kada je imao četiri godine vidio je kako mu ubijaju oca. On sam se sakrio pod krevet da bi izbjegao smrt.

Majka mu je bila pomoćnica i kasnije je počela prodavati banane, a maleni Cuadrado joj je bio desna ruka, piše Sportsport.ba. Život je bio težak, a Cuadrado je izlaz vidio samo u fudbalu.

Nakon toga ga je majka ostavila i poslala kod bake, jednostvno nije mogla da mu priušti normalan život.

Kada je imao 13 godina lokalni klubovi su primjetili njegov talenat. Prvi ozbiljan klub mu je bio Independiente Medellin.

U Evropu je stigao 2009. godine. Igrao je za Udinese, zatim Lecce i Fiorentinu. Svojom prodornošću i driblnzima je zaludio fudblaski svijet.

Uslijedili su transferi u Chelsea, a nakon toga i u Juventus. Evropski velikani su kombinovano za njega potrošili 70-ak miliona eura što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juan Cuadrado (@cuadrado)

Sada sa 34 godine i zarađenih nekoliko desetina miliona eura Cuadrado uživa u životu zajedno sa suprugom Melissom Botero i kada gleda svoju malu djecu sigurno se nerado sjeti svog djetinjstva...

Učitaj još novosti