31. 05. 2022 - 11:55
Leclerc ljut na Ferrari nakon Velike nagrade Monaca: Ovo...
907
Shares
Leclerc ljut na Ferrari nakon Velike nagrade Monaca: Ovo previše boli!

FORMULA 1

Leclerc ljut na Ferrari nakon Velike nagrade Monaca: Ovo previše boli!

31. 05. 2022 - 11:55
0
Shares

Vozač Ferrarija Charles Leclerc bio je jako razočaran zbog četvrtog mjesta na Velikoj nagradi Monaca rekavši da se njegovom timu ne smiju dešavati velike greške koje ih na kraju skupo koštaju u generalnom plasmanu.

Leclerc je dominirao u uvodnom dijelu utrke u Monte Carlu, a prvu poziciju izgubio je zbog kasne promjene guma, što su iskoristili Sergio Perez i Max Verstappen.

S tim u vezi Leclerc je rekao da da Ferrari ne može priuštiti toliko grešaka i da žali što je kući otišao razočaran.

"Nekada se greške jednostavno dese, ali danas ih je bilo previše. U ovakvim uslovima se osloniš na ono što tim vidi, a oni su me pitali da li ću preći na gume za suho. Rekao sam da hoću, ali ne u tom trenutku, već kasnije tokom utrke, a ne znam zašto smo promijenili razmišljanje i prešli na gume za promjenjive vremenske uslove. Pretekli su nas i ja sam stao iz Saniza, bilo je mnogo grešaka i to si ne možemo priuštiti", rekao je Leclerc.

Dodao je i to da je u Monte Carlu navikao da kući ide razočaran.

"Teško je, svake godine ovdje imam probleme. Navikao sam kući ići razočaran. Ne možemo ovo raditi, posebno ne u trenutku kada smo toliko jaki i moramo iskoristiti te prilike. Nije da sam pao na drugu poziciju, već na četvrtu, a poslije prve napravili smo i drugu grešku. Volim svoj tim i sigurno ćemo se vratiti, ali ovo mnogo boli", kazao je Leclerc.

Verstappen je ostao prvi u ukupnom poretku i sada ima 125 bodova, devet više od Leclerca koji ima 116 bodova, dok je treći današnji pobjednik Perez koji ima 110 bodova.

Učitaj još novosti