09. 05. 2022 - 15:46
Hoće li Hamilton zbog "piercinga" u nosu morati prekinuti karijeru
907
Shares
Hoće li Hamilton zbog

FORMULA 1

Hoće li Hamilton zbog "piercinga" u nosu morati prekinuti karijeru

09. 05. 2022 - 15:46
0
Shares

I dok na ono što se događa u utrkama donekle još i može utjecati, britanski vozač mogao bi čak i naprasno prekinuti karijeru zbog jedne naoko banalne stvari, a to je – "piercing" u nosu, prenosi SN. Naime, novi predsjednik FIA-e Mohamed bin Sulajem (Mohammed bin Sulayem) inzistira na tome da Luis Hamilton (Lewis) mora ukloniti piercing iz sigurnosnih razloga i to prije utrke u Monte Karlu 29. maja. Za to je potreban operativni zahvat, sedmerostruki svjetski prvak za to ima tri sedmice vremena.

Međutim, Hamilton se ne slaže s time, vjeruje da je nepravedno izdvojen i da se na njemu trenira strogoća. Ističe kako FIA dozvoljava vozačima nošenje vjenčanog prstenja, pa mu nije jasno zbog čega je upitan njegov 'ukras' u nosu. Pojavi li se Mercedesov vozač u Monaku s "piercingom", platit će 42.000 funti kazne, što bi za buduće prijestupe moglo porasti na 215.000 funti. Naravno, to je sitna lova za pilota koji zarađuje oko 40 miliona funti godišnje, no problem bi mogli predstavljati kazneni bodovi. Skupi li ih 12, našao bi se pod suspenzijom, piše "Daily Mail".

Znao se Hamilton u prošlosti požaliti na to da je jedini crnac u Formuli 1 i isticati nezadovoljstvo tretmanom kojeg je doživljavao. S obzirom na to da mu stvari na stazi ne idu idealno, mnogi u tom njegovom "piercingu" vide idealnu 'izlaznu strategiju' za prijevremeni raskid dvogodišnjeg ugovora, možda već na polovini sezone...

Učitaj još novosti