02. 05. 2022 - 16:15
Rasel: Hamilton će se vratiti jači
907
Shares
Rasel: Hamilton će se vratiti jači

FORMULA 1

Rasel: Hamilton će se vratiti jači

02. 05. 2022 - 16:15
0
Shares

Vozač Mercedesa Džordž Rasel (George Russell) rekao je da ne sumnja da će se njegov timski kolega Luis Hamilton (Lewis) vratiti jači ove sezone, poslije teškog starta i slabijih rezultata. 

Mercedes je u novu sezonu ušao kao jedan od favorita, ali uz uvođenje novih pravila ekipa nije napravila bolid koji može da konkuriše za pobjede. Rasel je ove sezone prešao iz Williamsa u Mercedes i ostvario je bolje rezultate od Hamiltona, trenutno je četvrti u šampionatu s 49 bodova, dok je Hamilton sedmi s 28.

- Jasno je da Luis ima tempo. On je nevjerovatno brz i to je pokazao do sada, ali kao ekipi nam je to bilo teško da uradimo kada je potrebno vrijeme. Kada su stvari bile mnogo stabilnije, Luis je bio izuzetno brz - rekao je Rasel za Sky.

Rasel je u prethodnoj utrci u Italiji zauzeo četvrto mjesto, a Hamilton je bio 13. i zaostao je cijeli krug za pobjednikom Maksom Verstapenom (Max Verstappen) iz Red Bulla.

- Znam da je prošlog vikenda bilo malo zastoja, ali ne sumnjam da će se vratiti. Način kojim gura i motivira ekipu je zaista inspirativan. Svi mi želimo više. On želi više. Niko nije sretan pozicijom koju trenutno zauzimamo - naveo je Rasel.

Naredna trka u šampionatu na programu je u nedjelju od 21:30 u Majamiju.

Učitaj još novosti