02. 05. 2022 - 16:08
"Da imam takvu statistiku, ti mi ne bi ni trebao, mogla bi me...
907
Shares

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ MINI RAIOLI:

"Da imam takvu statistiku, ti mi ne bi ni trebao, mogla bi me i majka prodati"

02. 05. 2022 - 16:08
0
Shares

Od svih klijenata koje je imao, niko nije bio blizak Minu Raioli kao Zlatan Ibrahimović.

Raiola je prekjučer preminuo u 54. godini, a ovu vijest potvrdila je njegova porodica. Super agent je karijeru nogometnog menadžera počeo krajem 80-ih, a prvi veći transfer bio mu je onaj Pavela Nedveda iz Sparte u Juventus.

Raiola je prije smrti zastupao velike igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Erlinga Haalanda, Gianluigija Donnarumme, a niko s njim nije bio blizak kao Ibra, koji je, navode mediji u Italiji, proveo posljednje trenutke uz Raiolu u bolničkoj sobi.

Sky Sport Italia je objavio da je Ibrahimović u žurbi napustio trening i da se odvezao s terena u Milanellu u bolnicu gdje je sa ostatkom porodice želio da bude uz agenta koji mu je pomogao da ostvari nevjerovatnu karijeru.

Još dok je igrao za Ajax, počela je saradnja Ibre i Raiole, a iskusni švedski napadač opisao je kako je sve počelo.

"Zamolio sam novinara u Nizozemskoj da mi predloži agenta, jer situacija nije bila pod kontrolom. Nakon sedam dana predložio je agenta Davida Beckhama ili 'Italijana za kojeg mislim da će vam se jako svidjeti. On je tvoj stil, onaj s ulice.' Bio je to Mino Raiola", prisjetio se Ibrahimović.

"Na prvom sastanku, izvukao je ove komadiće papira i rekao da su to sjajni igrači sa sjajnom statistikom. Pisalo je: Andrij Ševčenko, 25 utakmica i 23 gola. Pippo Inzaghi, 27 utakmica i 25 golova. Bobo Vieri, 24 utakmice i 23 gola. Zlatan Ibrahimović, 21 utakmica i četiri gola. Rekao je: 'Kako ja da te prodam, kada imaš ovakvu statistiku?'".

"Vjerovao sam u sebe i rekao sam mu da mi on ne bi ni trebao da imam statistiku kao ovi nabrojani igrači, da bi me čak i majka mogla prodati s takvom statistikom. Pa zato što nemam statistiku tražim agenta. Mino se samo nasmijao", ispričao je napadač Milana.

Bilo je nekih prijedloga da bi Ibrahimović mogao dobiti slobodno vrijeme zbog suosjećanja nakon Raioline smrti, ali on je bio u timu za  jučerašnju utakmicu Serije A protiv Fiorentine, budući da se njegov tim bori za Scudetto i neophodna mu je bila pobjeda koju je uz dosta muke i ostvario.

Učitaj još novosti