01. 05. 2022 - 10:04
CIFRE OD KOJIH VAM NEĆE BITI DOBRO Koliko je novca Mino Raiola...
907
Shares
CIFRE OD KOJIH VAM NEĆE BITI DOBRO Koliko je novca Mino Raiola zaradio kao nogometni menadžer

SLAVNI AGENT NAS JE ZAUVIJEK NAPUSTIO

CIFRE OD KOJIH VAM NEĆE BITI DOBRO Koliko je novca Mino Raiola zaradio kao nogometni menadžer

01. 05. 2022 - 10:04
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jedan od najvažnijih likova u svijetu nogometa, ali koji nije u centru pažnje, bio je menadžer Mino Raiola, poznat po tome što je vodio karijere zvijezdama poput Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Marija Balotellija ili Erlinga Haalanda. Preminuo je jučer, a svjetski mediji su istražili njegovu neto vrijednost.

Raiola je rođen u Salerni u južnoj Italiji 1967., ali godinu kasnije njegova se porodica preselila u Haarlem (Nizozemska). Na fakultetu je upisao pravo i igrao nogomet za omladinsku ekipu Haarlema koju je napustio s 18 godina kako bi postao menadžer.

U tom poslu je počeo radeći u kompaniji sportskih agenata Sports Promotions, učestvujući u transferima nizozemskih igrača u italijanske klubove kao što su Frank Rijkaard, Wim Jonk i Dennis Bergkamp.

Međutim, odlučio je postati samostalan i njegov prvi veći transfer bio je onaj Čeha Pavela Nedveda iz Sparte Prag u Lazio. Nogometaša visokog profila koje je predstavljao Raiola bilo je sve više, od Ibrahimovića do Pogbe kojeg je 2016. godine prodao iz Juventusa u Manchester United za 140 miliona dolara. Tada je dobio proviziju od 26,4 miliona dolara.

Raiola je sklopio ugovore za više od 847,7 miliona dolara i obično je naplaćivao proviziju za svaki transfer svojih igrača blizu 10 posto. Imao je milionske posjede u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama i govorio je sedam jezika - italijanski, engleski, njemački, španski, francuski, portugalski i nizozemski.

Nakon što je hospitalizovan u četvrtak, kružile su glasine o Raiolinoj smrti, ali sam menadžer demantovao je natpise medija.

"Trenutni zdravstveni status za one koji se pitaju: Ljut sam jer su me drugi put u četiri mjeseca sahranili", napisao je Raiola na Twitteru.

Međutim, jučer je potvrđena Raiolina smrt.

Prema web stranici kao što je CA Knowledge, neto vrijednost Mine Raiole do 2022. godine iznosila je 90 miliona dolara.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti