01. 05. 2022 - 08:06
NASTUPA ZA PONAJVEĆI TIM PLANETE Mršavko se nabildao i postao...
907
Shares
NASTUPA ZA PONAJVEĆI TIM PLANETE Mršavko se nabildao i postao superstar, a već sa 24 godine tone ka dnu:

MARCUS RASHFORD

NASTUPA ZA PONAJVEĆI TIM PLANETE Mršavko se nabildao i postao superstar, a već sa 24 godine tone ka dnu: "Injekcije su ga uništile"

01. 05. 2022 - 08:06
0
Shares

Kada je imao 18 godina sve mu je izgledalo poput magije, međutim šest godina kasnije njegova karijera je postala pakao.

Debitovati za slavni klub sa 18 godina je san svakog dječaka. Tu priliku je dobio i Marcus Rasfhord kojem je povjerenje ukazao tadašnji trener Manchester Uniteda, Louis van Gaal.

Ubrzo je postao treći najmlađi strijelac u historiji Uniteda u Premiershiu, najmlađi koji je zabio na debiju za Engleski, najmlađi koji je ikad zabio u derbiju Manchestera... Sve se činilo poput bajke.

Postao je i primjer van terena. Uzor mnogim mališanima. Silnim naporima se borio protiv rasizma, dječijer siromaštva i gladi. Čak ga je i nagrađen posebnim ordenom britanske kraljice jer je uspio obezbijediti hranu za 1.3 miliona djece.

rash2-1623406570

Međutim prošlog ljeta je počeo njegov strmoglavi pad. Brzo je postao superstat, ali dojam je da njegov sjaj još brže blijedi.

Prvo je izgubio finale Europa lige od Villarreala, zatim je igrao samo 83 na Euru iz promašeni penal u finalu protiv Italije poslije čega je za njega uslijedio pakao.

Međutim, njegov pad je počeo još ranije jer je cijelu sezonu igrao za povrijeđenim ramenom što je značajno utjecalo na njegovu formu.

"Ubrzigavali su mu injekcije protiv bolova. To je ograničilo njegovu fleksibilnost i snagu što je utjecalo i na njegovu brzinu", analiza je Sky Sports.

e7c0jzais8o71

U međuvremenu je značajno poradio na svojoj mišićnoj masi. Nekada mršavi dečko je za kratko vrijeme nogama je dodao 4 kilograma mišićne mase.

Nakon toga je otišao na operaciju i to baš pred početak ove sezone. Ispostavit će se da je to za njega bio krupan zalogaj.

Do sada je upisao svega 31 nastup, a čak 14 puta je ušao sa klupe. Nedavno je trener Ralf Rangnick odlučio da igra bez ''devetke'' te je šansu dao Paulu Pogbi i Brunu Fernandesu iako je imao Rashforda na klupi. Bilo je to protiv Leicester Cityja (1:1).

Iako bi trebao postajati sve bolji i bolji, njegov učinak je iz sezone u sezonu sve lošiji i lošiji. Sada je na učinku od pet golova u sezoni, a interesantno da je u dvije prethodne sezone postigao po 21, odnosno 22 gola.


Konačni udarac je dobio u martu kada je izgubio status reprezentativca Engleske. Bio je to prvi put u posljednjih šest godina da nije dobio poziv pa je već sada upitan njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Na Rashforda je uticao i dolasak Jadona Sancha pa je sada sa lijeve prekomandovan na desnu stranu. Fudbalski analitirači na Ostvru smatraju da mu je najbolje da napusti Old Trafford kako bi se vratio u staru formu. Prema svemu sudeći tako će i biti.

Učitaj još novosti