24. 04. 2022 - 12:38
"ŠUTITE, PUSTITE ME DA VOZIM": Verštapen JURIO novu nadu...
907
Shares

FORMULA 1

"ŠUTITE, PUSTITE ME DA VOZIM": Verštapen JURIO novu nadu Ferarija, a onda žestoko reagovao na savjete svog tima

24. 04. 2022 - 12:38
0
Shares

Maks Verštapen slavio je u prvim "sprint kvalifikacijama" ove sezone i osvojio velikih osam bodova pred nedeljnu trku u Imoli, a sve pošto je 20 krugova jurio za Šarlom Leklerom.

Sjajni vozač Ferarija uspio je odmah da pretekne Verštapena, koji je u petak osvojio "pol" poziciju, pa je sve do posljednja dva krug "sprint kvalifikacija" bio u vodstvu. Ipak, na kraju je šampion Formule 1 uspio da ga obiđe i dođe do važne pobjede koja će mu samo dati krila pred današnji program.

"Šutite! Pustite me da vozim...", dva puta je ponovio Verštapen svom timu prije nego što su ugasili radio, a baš tada je holandski vozač uključio DRS i prestigao odličnog Leklera koji je osvojio sedam bodova.

Sjajan dvoboj Verštapena i Leklera pogledajte klikom OVDJE.

Treći je bio Serhio Perez (Red Bul, 6 bodova), a potom slede Karlos Sainc (Ferari, 5), Lando Noris (Meklaren, 4), Danijel Rikardo (Meklaren, 3), Valteri Botas (Alfa Romeo, 2), Kevin Magnusen (Has, 1). Od ove sezone rezultati u "sprint kvalifikacijama" određuju i raspored vozača na trci, umjesto dosadašnjih običnih kvalifikacija, piše "Mondo".

Tako će u prvih deset biti još Fernando Alonso (Alpina) i Mik Šumaher (Has), dok Mercedes nije ništa popravio utisak od prekjuče. Rasel je 11, a Hamilton tek 14...

Trka za Veliku nagradu Emilio Romanje vozi se u nedjelju od 15 sati.

Učitaj još novosti