25. 01. 2022 - 16:54
Tehnički šef Mercedesa: Nova pravila će u utrkama nove sezone...
907
Shares
Tehnički šef Mercedesa: Nova pravila će u utrkama nove sezone biti poput

FORMULA 1

Tehnički šef Mercedesa: Nova pravila će u utrkama nove sezone biti poput "minskog polja"

25. 01. 2022 - 16:54
0
Shares

Džejms Alison (James Allison), tehnički šef u F1 timu Mercedesa, upozorio je da na nova tehnička pravila koja startaju u novoj sezoni Formule 1, a koja bi trebala ublažiti gubitak "downforcea" prilikom bliskoga praćenja, što znači bolje utrkivanje.

- Svi u našem timu, kao i u svim ostalim timovima, odradit će najbolje što mogu kako bismo pronašli pravi dizajn i pristup za novi set pravila, rekao je Alison na početku najave nove sezone, te nastavio:.

- Na početku sezone saznat ćemo tačno kako će to ispasti. Mogu zamisliti, s obzirom na to da su bolidi tako novi i drukčiji, da će jedan ili dva bolida zaista loše pogoditi dizajn i imati strašno bolnu godinu, kaže Alison, a prenosi MAXF1.net.

Alison je nova pravila nazvao "minskim poljem":

- S obzirom na to da je sve tako novo, gdje god pogledate u novim pravilima postojat će prilike. Naravno, tu su i opasnosti dok pokušavamo proći kroz potencijalno "minsko polje" i pokupiti sve moguće škrinje s blagom koje leže u njemu kako bismo završili s bolidom koji će nas dovesti na vrh, rekao je šef u Mercedesu.

Novi bolid F1 W13 Mercedes će predstaviti 18. februara, pet dana uoči početka predsezonskih testiranja u Barceloni.

Učitaj još novosti