29. 12. 2021 - 14:00
ŽIVOT POD VELOM MISTERIJE: Prošlo je 8 godina od STRAVIČNE...
907
Shares
ŽIVOT POD VELOM MISTERIJE: Prošlo je 8 godina od STRAVIČNE Šumijeve nesreće, a ovi TAJNOVITI DETALJI su isplivali u javnost (FOTO)

LEGENDA

ŽIVOT POD VELOM MISTERIJE: Prošlo je 8 godina od STRAVIČNE Šumijeve nesreće, a ovi TAJNOVITI DETALJI su isplivali u javnost (FOTO)

29. 12. 2021 - 14:00
0
Shares

Bila je nedjelja, na današnji dan, 29. decembra, kada je svijetom odjeknula stravična vijest - Mihael Šumaher se bori za život!

Bezazleno i rekreativno skijanje u Francuskoj, u skijalištu Meribel, sa sinom Mikom, pretvorilo se u životni pakao za Mihaela Šumahera i njegovu porodicu.

Bizarna nesreća prikovala je Šumija za krevet u njegovom domu u Švajcarskoj i potpuno ga izolovala od svijeta.

Proteklih godina bili smo svjedoci raznih naklapanja koja su se pojavljivala po svjetskim medijima vezanim za stanje i oporavak sedmostrukog svjetskog šampiona u Formuli 1.

Mihael Šumaher odlučio je da skija neuređenim dijelom planine i tom prilikom je pao i udario glavom u kamen ispod snijega. Kaciga koja je pukla na pola spasila mu je život, a potom je helikopetrom hitna prevezen u bolnicu.

Otada su u javnost stizale samo šture informacije o njemu. Poslije dvije operacije na klinici u Grenoblu, ljekari su ga stavili u indukovanu komu, iz koje se postepeno počeo buditi u junu 2014.

Rehabilitacija je tokom ljeta nastavljena u Lozani, a onda je u septembru premješten u svoju kuću u Glandu u Švicarskoj.

Šumaherovo zdravstveno stanje i danas je misterija. U početku je javnost obavještavala Sabine Kem, a onda je njegov advokat Feliks Dam na ročištu za tužbu protiv njemačkog magazina "Bunte" izjavio da Mihael ne može ni da hoda, ni da stoji.

U nedostatku zvaničnih informacija, četiri godine bile su krcate spekulacijama, lažnim vijestima i neprovjerenim "insajderskim" informacijama neimenovanih prijatelja ili bivših saradnika, podsjeća Kurir.

Od toga da je prikovan za krevet i da se hrani na cjevčicu, do toga da sjedi u kolicima, ima slabo pamćenje i sa sjetom dane provodi gledajući kroz prozor. Jedan takav izvor otkrio je da se Mihaelova žena Korina i djeca Đina-Mari i Mik i dalje nadaju "medicinskom čudu".

Učitaj još novosti