22. 12. 2021 - 10:55
Poniženi Ibrahimović direktora "poslao" u bolnicu: "Stojim tu...
907
Shares
Poniženi Ibrahimović direktora

Poniženi Ibrahimović direktora "poslao" u bolnicu: "Stojim tu 20 minuta, osjećam se glupim..."

22. 12. 2021 - 10:55
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je objavio dvije autobiografske knjige, ali čini se da i to nije dovoljno da se ispričaju sve priče o legendarnom napadaču.

Ibrahimović traje duže od dvije decenije, a gdje je god igrao nastojao je da bude ono što jeste. Posebno je to postalo istaknuto nakon što je stekao svjetsko ime.

Još dok je bio u Ajaxu težio je da bude glavni u svlačionici, u Juventusu, Interu i Barceloni je to bilo malo teže. Poznato je da se zbog svog karaktera nikad nije sviđao Pepu Guardioli koji ga se riješio nakon samo jedne sezone.

Dolaskom u Milan 2011. godine počelo je i njegovo "šefovanje" u svlačionici koji se nakon toga nastavilo PSG-u, Manchester Unitedu, LA Galaxyiju, a sada, po drugi put, traje u Milanu.

Kada je bio član PSG-a Ibrahimović je doživio i najveće poniženje od klupskih uposlenika. Promijenio je niz klubova, igrao za svjetske velikane, ali nikada nije osjetio manjak poštovanja kao u maju 2013. godine.

screenshot-47

Naime, PSG je po prvi put nakon 1994. godine postao prvak Francuske, međutim Ibrahimovića nije mogao biti u svlačionici da slavi sa ostalim. Tačnije priključio se naknadno, a kada je došao nastao je haos.

Odmah poslije utakmice Šveđanin bh. korijena je završio na antidoping kontroli. I na njega su bukvalno svi zaboravilo, niko nije došao da ga pozove, bio je ljut i bijesan kao ris. Iskalio se na sportskom direktoru Leonardu.

"Nisu htjeli da me puste. Svi slave, a ja sam tamo 20 minuta. Niko ne dolaze da me pozove, osjećao sam se glupim, a devet mjeseci sam čekao ovu zabavu", Ispričao je tada Ibrahimović.

Kada je ušao u svlačionicu žestoko se sukobio sa Leonardom. Svi su slavili, a on je galamio i prijetio prstom sportskom direktoru PSG-a što nije prošlo nezapaženo kamerama.

Leonardo je nakon tog događaja završio u bolnici. Po dolasku u Pariz, odmah prilikom izlaska iz aviona zatražio je ljekarsku pomoć, nakon čega je otišao na ljekarske preglede. Na sreću sve se završilo bez težih posljedica.

Brazilac je i danas direktor u PSG-u. U knjizi Adrenalina Ibrahimović je ispričao kako se na ljeto 2021. godine ponudio pariškom klubu da postane sportski direktor. Konačno je stigla i reakcija Leonarda na tu ideju.

"To je nešto apsolutno neugodno, ali to ne mijenja stvari. Imam 52 godine, čitam i razumijem Zlatanove želje. Poznajem ga dobro i nisam tip koji će izaći u medije da mu odgovori. Zapravo, ne želim ni da mu odgovorim. Da li je sebe predložio za sportskog direktora PSG-a? Tišina je najbolji odgovor."

Na kraju je Ibrahimović produžio saradnju s Milanom kojeg želi odvesti na vrh Serije A.

 

Učitaj još novosti