05. 12. 2021 - 20:10
LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI Neviđena drama u Džedi: Verstappen...
907
Shares
LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI Neviđena drama u Džedi: Verstappen opet umalo

FORMULA 1

LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI Neviđena drama u Džedi: Verstappen opet umalo "uništio" Hamiltona, pa izveo ČUDO (VIDEO)

05. 12. 2021 - 20:10
0
Shares

Formula 1 ulazi u samu završnicu, uzbudljivu kakvu odavno nismo imali. Hamilton i Verstappen su u velikoj utrci za naslov i bukvalno bi mogli odlučivati posljednji metri.

Danas je na rasporedu Velika nagrada Saudijske Arabije, a Mercedesov dvojac Hamilton i Bottas su počeli utrku iz prvog startnog reda.

Ubrzo je Schumacher junior završio u zidu, a nakon safety cara upotrebljena je crvena zastava što je značilo prekid utrke.

Verstappen je prilikom pauze zamijenio gume te se našao ispred Hamiltona i Bottasa, a drugi start je donio ogromnu dramu.

Hamilton je pretekao Verstappena, koji izlazi sa staze te suprotno pravilima vraća prvo mjesto, a aktuelni prvak je pao na treće iza Ocona koji je odlično iskoristio gužvu.

U međuvremenu je došlo do novog sudara, a odustali su Perez, Mazepin i Russel pa je ponovo upotrebljena crvena zastavica.

Poslije toga uslijedili su pregovori između FIA-e te Red Bulla i Mercedesa, a dogovoreno je da na novom restartu Verstappen starta iza Hamiltona, a Ocon će krenuti kao prvi.

Nakon trećeg starta mladi Nizozemac u bolidu Red Bulla je odlično startao te je prestigao Ocona i Hamiltona te se probio na prvo prvo mjesto. Nakon 32 kruga i dalje je isto stanje...

Učitaj još novosti