02. 12. 2021 - 12:27
HRVATE I DANAS BOLI SPLIT! Novaka je čuvalo 5 TJELOHRANITELJA,...
907
Shares
HRVATE I DANAS BOLI SPLIT! Novaka je čuvalo 5 TJELOHRANITELJA, a pijani huligani su vrijeđali njegovog oca! HTJELI DA PREBIJU SRĐANA!

SJEĆANJE NA LEGENDARNI DUEL

HRVATE I DANAS BOLI SPLIT! Novaka je čuvalo 5 TJELOHRANITELJA, a pijani huligani su vrijeđali njegovog oca! HTJELI DA PREBIJU SRĐANA!

02. 12. 2021 - 12:27
0
Shares

Srbija i Hrvatska će sutra odmjeriti snage u polufinalu Dejvis kupa. Biće to njihov treći okršaj u istoriji.

Naša reprezentacija je dva puta igrala protiv Hrvatske u starom formatu Dejvis kupa i u deset mečeva srpski tim je zabilježio čak devet pobjeda. Prije šest godina u Kraljevu deklasirali su komšije 5:0 u prvom kolu ovog takmičenja, a 2010. u čuvenom četvrtfinalu koje je odigrano u Splitu slavili rezultatom 4:1.

Taj poraz teško je pao Hrvatima, koji su imali velike ambicije. Bili su ubijeđeni da će uz sjajnu podršku sa tribina uspjeti da sruše ljutog rivala, ali na terenu su se pitali Novak i njegova ekipa.

Popularni hrvatski portal 24.hr prisjetio se ovog nezaboravnog okršaja u Spaladium areni.

Na jednoj strani Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović, a na drugoj Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević.

"Od Đokovića se tada nisu odvajala petorica tjelohranitelja. Gdje on, tamo i oni. Jedino kada je bio na terenu, oni su sjedili blizu terena. Bilo mu je nemoguće prići. Nije želio ništa da rizikuje u Splitu"

Na meti bijesnih navijača tada se našao Novakov otac - Srđan Đoković.

"Dvojica pijanih mladića izvrijeđala su i skoro fizički napala njegovog oca Srđana Đokovića. Srđana su napali u Spaladium areni prvog dana, po završetku pojedinačnih Dejvis kup mečeva. Vrijeđali su ga na nacionalnoj osnovi, a kada im je Srđan uzvratio, jedan od njih je pokušao fizički da ga napadne. Bilo je potrebno sedam članova obezbjeđenja da zadrže agresivne i pijane hligane do dolaska policije".

Srbija je te 2010. godine osvojila svoj jedini trofej u Dejvis kupu. U Areni su savladali Francusku u finalu i ispisali istoriju.

 

Učitaj još novosti