01. 12. 2021 - 15:02
ČIM SAM SE RODIO ISPAO SAM MEDICINSKOJ SESTRI IZ RUKU Šok...
907
Shares
ČIM SAM SE RODIO ISPAO SAM MEDICINSKOJ SESTRI IZ RUKU Šok ispovijest Zlatana: Brat mi je umro pred očima, otac nije suzu pustio!

GOVORIO ZA ITALIJANSKE MEDIJE

ČIM SAM SE RODIO ISPAO SAM MEDICINSKOJ SESTRI IZ RUKU Šok ispovijest Zlatana: Brat mi je umro pred očima, otac nije suzu pustio!

01. 12. 2021 - 15:02
0
Shares

Proslavljeni švedski napadač bh. korijena Zlatan Ibrahimović u intervjuu za italijanski list "Korijere dela Sera" otkrio je dosada nepoznate detalje iz svog života.

Ibra je potpuno otvoreno govorio o svojoj karijeri, rivalima, Gvardioli, idolu Ronaldu, ali i svom privatnom životu.

Zlatan je otkrio da mu je majka Hrvatica i katolikinja, a otac Bosanac i musliman. Međutim, na pitanje da li on vjeruje u Boga i život poslije smrti dao je zanimljiv odgovor:

"Ne. Verujem samo u sebe. Kad si mrtav - onda si mrtav. Čak nisam siguran da li želim sahranu i grobnicu, mjesto gdje će patiti oni koji su me voljeli", rekao je Ibrahimović.

Na pitanje da li je sujevjeran, Ibra je odgovorio:

"Ne. Ne volim kad mi neko poželi sreću. Ne treba mi, ja odlučujem kako sve treba da ide".

Ibrahimović se prisjetio i svog teškog djetinjstva.

"Bio sam dijete koje je uvijek patilo. Čim sam se rodio, medicinska sestra me je ispustila sa visine od jednog metra i pao sam na pod. Patio sam cijelog života. U školi nisam bio kao druga djeca. Ostali su imali plavu kosu sa svijetlim očima i mali nos, a ja sam imao veliki nos i bio sam taman. Pričao sam drugačije od njih, hodao sam drugačije. Roditelji mojih kolega su pisali peticiju da me izbace iz školske fudbalske ekipe, uvijek su me mrzili. Zbog toga sam imao loše reakcije. Međutim, kasnije sam naučio da se nosim s tom mržnjom i negativnu energiju usmjerenu ka meni sam pretvorio u oružje", otrkio je Zlatan.

Ibrahimović je govorio i o tome kako je rat u bivšoj Jugoaslaviji uticao na njegovu porodicu.

"Moje prvo sjećanje vezano je za Jugoslaviju. Kada sam tamo bio, još uvijek je vladao komunizam. Potpuno drugačiji svijet. Kada je počeo rat, moj otac je dosta patio. Svaki dan nam je stizala vijest o smrti nekoga koga je poznavao. On je dosta pomagao izbjeglicama. Mene je uvek želio da zaštiti. Nije mi dao da idem na sahranu kada mu je umrla sestra. Međutim, kada mi je brat preminuo od leukemije, bi sam tu. Moj brat me je čekao i prestao je da diše ispred mene. Sahranili smo ga po islamskom obredu, moj otac nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do večeri. Sam. Moj otac je bio strog. Kada su me jednom sa prijateljem uhvatili u krađi u radnji, bio sam sretan što su zvali oca mog prijatelja, a ne mog. Njemu su poslali pismo, a ja sam svaki dan čekao poštara i kada je pismo stiglo pocijepao sam ga. Da ga je moj otac pročitao ne bih se dobro proveo", otkrio je Ibrahimović.

Zlatan je govorio i o svojoj blistavoj fudbalskoj karijeri. Otkrio je da su mu čuvene makazice Englezima sa 30 metara najdraži gol u karijeri.

"Englezi su me uvijek prezirali, pričali su kako nikada neću postići gol protiv njih. Ipak jesam", rekao je Ibra.

Na pitanje ko je bolji - Mesi ili Ronaldo, dao je zanimljiv odgovor.

"Oba su sjajni, ali neka bude Mesi jer sam igrao s njim. S njim imam profesionalan odnos. Leo živi za fudbal, ali Levandovski je ove godine zalužio Zlatnu loptu", jasan je Šveđanin.

Poznato je da nije imao dobar odnos s Pepom Gvardiolom u Barseloni.

"Nikada me nije razumio. On ne voli igrače koji imaju jak karakter. Postao sam problem i kako on nije mogao da ga riješi, ja sam ga riješio tako što sam otišao".

Na pitanje ko je po njemu najbolji igrač svih vremena, Ibra je kao iz topa odgovorio:

"Definitivno Ronaldo, onaj brazilski. Kao dječak sam ga imitirao. Što se Maradone tiče, on je mitski igrač. Kada sam pogledao dokumentarac o njemu govorio sam da ću otići u Napoli da im kao i Dijego donesem skudeto", rekao je Zlatan.

Učitaj još novosti