30. 11. 2021 - 14:10
JE LI PORTUGALAC TEŠKI LICEMJER? Demantovao da želi imati više...
907
Shares
JE LI PORTUGALAC TEŠKI LICEMJER? Demantovao da želi imati više Zlatnih lopti od Messija, a onda se pojavio video iz 2019. godine

CRISTIANO RONALDO U CENTRU PAŽNJE

JE LI PORTUGALAC TEŠKI LICEMJER? Demantovao da želi imati više Zlatnih lopti od Messija, a onda se pojavio video iz 2019. godine

Sport.ba
30. 11. 2021 - 14:10
0
Shares

Zvijezda Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo nije se pojavio na završnoj ceremoniji u Parizu. Nekoliko sati prije dodjele nagrade oglasio se na Instagramu i napao urednika France Footballa.

Podsjetimo, Ferre je rekao da Ronaldo želi završiti karijeru s više osvojenih Zlatnih lopti od Lionela Messija. Portugalac je pet puta dobio tu titulu, a Messi šest.

"Ronaldo ima samo jednu ambiciju, a to je da se oprosti s više osvojenih nagrada Ballon d'Ora od Messija. To znam jer mi je rekao", izjavio je Ferre.

Ferreova izjava natjerala je Ronalda na žestok odgovor.

"Pascal Ferre je lagao. Koristio je moje ime kako bi promovirao sebe i list za koji radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodjelu tako prestižne nagrade može lagati na ovaj način, s apsolutnim nepoštivanjem nekoga tko je uvijek poštivao France Football i Zlatnu loptu. I danas je opet lagao, opravdavajući moj izostanak s gala večere navodnom karantenom, koja ne postoji.

Uvijek želim čestitati onima koji pobjeđuju, u okviru sportskog duha i fair-playa kojim se u karijeri vodim od početaka, i to činim jer nikad nisam ni protiv koga. Uvijek pobjeđujem za sebe i za klubove koje predstavljam. Pobjeđujem za sebe i za one koji me vole. Ne pobjeđujem ni protiv koga.

Najveća ambicija moje karijere je osvajanje državnih i međunarodnih naslova za klubove koje predstavljam i za svoju reprezentaciju. Najveća ambicija moje karijere je biti dobar primjer svima koji jesu ili žele biti profesionalni nogometaši. Najveća ambicija moje karijere je ostaviti svoje ime zapisano zlatnim slovima u povijesti svjetskog nogometa.

Na kraju ću reći da je moj fokus već na sljedećoj utakmici Manchester Uniteda i na svemu što, zajedno sa svojim suigračima i našim navijačima, još možemo ostvariti. Ostalo? Ostalo je samo ostalo...."

I ništa ovdje ne bi bilo čudno da se nije pojavila Ronaldova izjava iz 2019 godine, koja ga je itekako demantovala. Tada je u intervjuu koji je dao Piersu Morganu rekao da mu je cilj da ima više Zlatnih lopti od Messija.

"Koji rekord bih volio najviše da imam? Volio bih da imam najviše Zlatnih lopti u historiji fudbala. Volio bih to i mislim da to zaslužujem. Messi je sjajan momak i igrač, ali mislim da moram imati šest, sedam ili osam Zlatnih lopti, uglavnom više od njega", rekao je tada Ronaldo i dodao još ovo:

"Mi nismo prijatelji, ali dijelimo ovu pozornicu već 15 godina. Imam dobar odnos s njim i znam da me on 'gura' da budem bolji igrač, a isto tako i ja njega. On je najbolji igrač protiv kojeg sam ikad igrao".

 

Učitaj još novosti