18. 11. 2021 - 07:58
ČOVJEK JAČI I OD SAME SMRTI: Seljak iz Vajominga jedini je...
907
Shares
ČOVJEK JAČI I OD SAME SMRTI: Seljak iz Vajominga jedini je pobijedio RUSKOG EKSPERIMENTA, a njegova životna priča je NADZEMALJSKA

RULON GARDNER

ČOVJEK JAČI I OD SAME SMRTI: Seljak iz Vajominga jedini je pobijedio RUSKOG EKSPERIMENTA, a njegova životna priča je NADZEMALJSKA

18. 11. 2021 - 07:58
0
Shares

Američki hrvač Rulon Gardner jedini je sportista koji je uspio da pobijedi nepobjedivog Aleksandra Kareljina. 

AMERIKANCI TVRDE DA NIJE ČOVJEK, JAČI JE OD MEDVJEDA "Eksperiment" iz ruske tundre je najjači čovjek ikada, 130kg zvjerske snage

Gardner je rođen 16. avgusta 1971. godine u Aftonu, u državi Vajoming, i deveto je od devetoro djece Rida i Virdžinije Gardner.

Psihičku i fizičku snagu stekao je na porodičnom imanju još u najranijem detinjstvu. Naime, njegov zadatak je bio da prevrće veoma teške bale sijena!

U tim trenucima pojavila se i ljubav prema hrvanju, a snagu je odmjeravao sa svojom braćom. Gubitnik bi u tom slučaju morao da odrađuje posao pobjednika na farmi. A kako je posao bio težak i naporan, Rulon je davao sve od sebe u borbama ne bi li što manje radio. I polazilo mu je za rukom...

Nevjerovatna iskušenja obilježila su njegov život. Sudbina ga je stavljala na čudne puteve, a on se uspješno snalazio. 

5f47c4f9-e5b8-415e-b121-64d60a0a0a6a-2-previeworg

FOTO: PROFIMEDIA

Prvi put kada mu je život bio ugrožen bio je u trećem razredu osnovne škole. Njegovi roditelji su bili izvan grada, a on je na času prirode i društva donio strijele. Dok je cijelom razredu objašnjavao kako to funkcioniše jednim pogrešnim potezom uboo je sebe u stomak. Hitno je prevezen u bolnicu, a doktor je rekao da je imao sreće jer je za dlaku promašio vitalne organe.

Drgugo veliko životno iskustvo bilo je dvije godine nakon čuvene pobjede u Sidneju nad Kareljinom. Gardner kao ljubitelj zimskih sportova s nekolicinom prijatelja je vozio motorne sanke u planini. U jednom trenutku se odvojio od grupe i izgubio i dok je pokušavao da pronađe prijatelje upao je sa svojim sankama u ledenu rijeku.

5f47c523-7928-426d-9408-65650a0a0a6a-4-previeworgFOTO: PROFIMEDIA

Kako nije mogao dalje da se kreće, odlučio je da napravi privremeno sklonište i da čeka spasilački tim da ga izbavi. Mnogi su mislili da je mrtav, a on je pronađen poslije 18 sati u svom improvizovanom skloništu, usljed čega je doživio hipotermiju i teške promrzline.

2014. godine doživio je saobraćajnu nesreću. Svojim motociklom je išao na trening kada ga je udario auto. Iako je sve djelovalo stravično, on je čak preletio preko krova automobila, na sreću nije zadobio teže povrede. 

2005. godine izdao je i autobiografiju u kojoj je opisao svoju hrvačku karijeru, ali i teške životne momente u kojima je bio na ivici smrti.

Međutim, tu nije bio kraj iskušenjima čovjeka koji je jači i od smr?i!

5f47c508-7fc8-4d0b-b1d3-645a0a0a0a6a-3-previeworg

FOTO: PROFIMEDIA

2007. godine preživio je pad aviona! U letjelici je bio s bratom i pitolotom kada je sve pošlo po zlu i mali avion je završio u jezeru. 

"Nisam bio nervozan zbog temperature vode u jezeru. Bio sam sretan što sam živ jer sam upravo preživio pad aviona", ispričao je Gardner posijle drame koju je preživio, iako nije plivač.

Brat i pilot su poslije više sati dovukli Gardnera do obale, gdje su mokri dočekali jutro kada ih je spazio lokalni ribar. On je pozvao spasioce i ljekare koji nisu mogli čudom da se načude šta se dogodilo i da, sem promrzlina, nemaju teže povrede.

"Potrebno je samo pola sata u ovako hladnoj vodi da osjetite efekte hipotermije, a činjenica da su plivali sat vremena i to poslije pada aviona, i da su proveli noć bez skrovišta, odjeće i vatre je prilično nevjerovatna. Ako su ovi momci mačke koje imaju devet života, mislim da su upravo iskoristili po tri", rekao je poslije njihovog spašavanja rendžer Stiven Lakesen, podsjeća Kurir.

Jedini koji je Kareljinu nanIo poraz

Bio je to Kareljinov 888. meč u karijeri. Prethodnih 887 je dobio!

Kareljin je pokušavao na sve načine da dođe do poena, ali se Gardner nije dao. A, onda je Kareljin napravio grešku koja ga je koštala prvog poraza u karijeri. Zbog puštanja klinča kažnjen je poenom, što je, na kraju, bilo dovoljno Gardneru da slavi protiv najboljeg hrvača svih vremena.

Ipak, prema tadađnjim pravilima, hrvao se i produžetak u kojem je Amerikanac uspio da sačuva prednost i tako nanese prvi i posljednji poraz Kareljinu u karijeri koju niko na planeti neće moći da nadmaši.

Učitaj još novosti