16. 09. 2021 - 15:52
Kad je Sir Alex uhodio Giggsa: Sramota si za svoju majku, za...
907
Shares
Kad je Sir Alex uhodio Giggsa: Sramota si za svoju majku, za svoju porodicu, za sve

Zanimljiva priča

Kad je Sir Alex uhodio Giggsa: Sramota si za svoju majku, za svoju porodicu, za sve

16. 09. 2021 - 15:52
0
Shares

Ryan Giggs bio je veliki nogometaš koji je ispisao historiju engleskog nogometa i Manchester Uniteda, ali van terena ga je bilo teško držati pod kontrolom, baš kao i kad je imao loptu u nogama.

Trend zabave i večernjih izlazaka oduvijek je bio prisutan u životu Velšana, a to potvrđuje i priča Lee Sharpea, nekadašnjeg igrača Manchester Uniteda koji je govorio za službeni klupski podcast, podsjetivši na vrijeme kada je Sir Alex Ferguson uhodio Giggsa.

"Ryan je još živio s mamom, nazvao me i rekao da izlazimo večeras, jer nećemo igrati do nedjelje. A ja sam rekao - ok, dođi".

No dok su se Sharpe i Giggs pripremali za izlazak u društvuprijatelja, neko im je pokucao na vrata.

"Mislili smo da je taksista, ali bio je to jedan mladić iz omladinskog tima koji nam je rekao da je šef dole."

Bio je to Sir Alex Ferguson, koji je očito imao informacije o planiranom izlasku svojih igrača i pratio je Giggsa. Ferguson je potom naredio Sharpeu da se vrate kući, pružajući mu čak i ruku:

"Sve prisutne je udario nogom u zadnjicu, lupio ih je i po potiljku ...".

Ali, to je bilo ništa u usporedbi s onim što je čekalo Giggsa i Sharpea. Pogotovo Velšanina, koji je tada još bio vrlo mlad.

"Otišao je do njega i počeo mu vikati u lice - sramota si, razočaranje za svoju porodicu i za sve."

Bila je to scena koja se u kasnijim godinama često ponavljala, što je i sam Giggs priznao u intervjuu BeIN Sports.

"Dosta smo se žestoko svađali, mislim barem šest ili sedam puta u karijeri jer sam mu oštro odgovarao kad je bio ljut na mene. Kasnije mi je priznao da je to dobra stvar, jer sam pokazao da mi je stalo do tima i mog statusa. No, u svakom slučaju kaznio bi vas oduzevši vam dvosedmičnu platu, jer je na taj način morao pokazati ko je glavni".

Ipak, Giggsovu strast prema ženama i ovisnost o seksu nije mogao prekinuti ni Ferguson.

Poznata je i njegova ljubavna afera sa suprugom mlađeg brata Rhodrija. Giggsov brat za aferu je saznao 2011. godine, kada se razveo od supruge Natashe. Zbog toga, niko iz porodice ne želi izgovarati njegovo ime te smatraju da je mlađem bratu zabio nož u leđa.

Ryan Giggs tokom 14 godina u Manchester Unitedu odigrao je 672 utakmice u kojima je postigao 114 pogodaka, a za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice.

Sport.ba/Klix

Učitaj još novosti