11. 09. 2021 - 13:12
"Pravi" Ronaldo i CR7 samo jednom na suprotnim stranama:...
907
Shares

Nezaboravan duel

"Pravi" Ronaldo i CR7 samo jednom na suprotnim stranama: Pogled i famozni dribling kao noćna mora

11. 09. 2021 - 13:12
0
Shares

Portugalski Ronaldo traje već dvije decenije i ne nazire mu se kraj, dok je brazilski trajao mnogo kraće i pravo je pitanje gdje bi mu bio kraj da nije bilo silnih povreda koljena koje su mu definitivno skratile karijeru.

R9 se od fudbala oprostio 2011. godine, baš kada je CR7 počeo da doživljava vrhunac karijere. Na suprotnim stranama našli su se samo jednom.

Bilo je to 2005. godine na humanitarnom meču u organizaciji Luisa Figa. Brazilac je bio daleko od svog "prime-timea", dok je vrijeme portugalskog asa tek dolazi

"Pravi" Ronaldo je tada bio svjetska zvijezda, bio je iskusniji i nije čudo što je potpuno zasjenio tada 20-godišnjeg fudbalera Manchester Uniteda.

Kamere se uspjele zabilježiti i trenutak prije utakmice kada su se pozdravili. Ronaldo se srdačno nasmijao, dok je Portugalac uzvratio s blagim osmijehom, okrenuo se i "odmjerio" famoznog Brazilca.

Na terenu R9 je jednostavno bio dominantan. U pobjedi svog tima postigao je dva gola. Kod drugog je demonstirao famoznu "biciklicu" koja je godinama bila noćna mora kako za golmane tako i za defanzivce. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje.

S druge strane, Cristiano je nastojao da se dokaže. Tada je uglavnom igrao na krilinim pozicijama. Brz i eksplozivan demonstrirao je svoje driblinge i sjajnu tehniku, međutim nije bio učinkovit kao Brazilac.

Zaista je prava šteta što nismo imali priliku da gledamo ovu dvojicu fenomenalnih fudbalera istovremeno na njihovom vrhuncu karijere. Brazilac je odavno u penziji, dok se Ronaldo ovog ljeta vratio u Manchester Unitedu gdje ponovo želi dokazati da je najbolji na svijetu.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti