09. 09. 2021 - 17:56
VRIJEME KADA JE FUDBAL BIO NEKA DRUGA IGRA: Duel Ibrahimovića...
907
Shares
VRIJEME KADA JE FUDBAL BIO NEKA DRUGA IGRA: Duel Ibrahimovića i Stama koji se završio na čudan način

Seria A

VRIJEME KADA JE FUDBAL BIO NEKA DRUGA IGRA: Duel Ibrahimovića i Stama koji se završio na čudan način

09. 09. 2021 - 17:56
0
Shares

U prvoj polovini 2000-ih godina Serije A je bila najbolja liga svijeta. Na Apeninima su se okupljale najveće zvijezde, a Juventus, Milan i Inter su predstavljali strah i trepet za ostatak Evrope.

Tada je u Seriji A pored mnogih zvijezda nastupao i Yap Stam, najagresivniji fudbaler svoje generacije, prvenstveno zbog svog fizičke konstitucije, snage i zastrašujućeg pogleda.

Tokom duela Juventusa i Milana 2005. godine duel su imali tada mlađani Ibrahimović i već iskusni Stam kojem se praktično niko nije smio suprostaviti na terenu.

Međutim, Šveđanin bh. korijena je već tada želio da stavi do znanja svakome da mu niko neće moći stati na crtu, pa je ušao u obračun sa "zloglasnim" Nizozemcem.

Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Stam i Ibra su se odvojili, počeli su se nagurivati i međusobno vrijeđati, niti jedan nije želio da posustane, čak su se dodirnuli i glavama. Dakle, bilo je veoma napeto.

Sada već legendarni napadač je poznat kao osoba koja ne voli da mu se bilo ko suprostavlja, takav je bio i prije 15-ak godina i u međuvremenu se uopšte nije promijenio i evidentno je da nema namjeru odustati od svojih principa.

Video pogledajte OVDJE

 

Učitaj još novosti