04. 08. 2021 - 18:51
Gledao je kako mu brat umire u majčinim rukama, to ga je...
907
Shares
Gledao je kako mu brat umire u majčinim rukama, to ga je obilježilo za cijeli život: Ne tako davno je igrao s poderanim kopačkama, a sada će biti plaćen pravo pravcato bogatstvo

JACK GREALISH

Gledao je kako mu brat umire u majčinim rukama, to ga je obilježilo za cijeli život: Ne tako davno je igrao s poderanim kopačkama, a sada će biti plaćen pravo pravcato bogatstvo

04. 08. 2021 - 18:51
0
Shares

Engleski reprezentativac i član Aston Ville Jack Grealish blizu je potpisa za Manchester City.

LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI: BELGIJANAC ĆE OBORITI REKORDE Poznati detalji Lukakuovog velikog transfera, Barca na silu prodaje talenta, City završava veliki posao, sjajni veznjak otkrio da želi u Bayern

Građani su blizu togovora sa timom iz Birminghama, a prema izvještajima sa “Otoka” City će za usluge Grealisha platiti 117.2 miliona eura, što bi predstavljao svojevrsni rekord u Engleskoj.

Dosadašnji rekord drži transfer Paula Pogbe iz 2016. godine kada ga je Manchester United Juventusu platio 105 miliona eura.

Grealish je dijete Aston Ville, a u klubu je od 2012. godine. U tom periodu upisao je 213 mečeva za Aston Villu, postigao 32 gola i upisao 43 asistencije. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 12 puta.

Inače, Grealish je eksplodirao prošle sezone, igrao je nedavno na Euru s Gordi Albionom i trenutno je jedan od najpopularnijih fudbalera u Engleskoj.

Navijači Ville će se sjećati Grealisha po dosta toga lijepog. Između ostalog izdvaja se trenutak kada je zabio gol u gradskom derbiju protiv Birminghama i to nakon što ga je udario navijač.

Na kraju sezone 2018/2019. donio je promociju svom timu u Premiership nakon pobjede nad Derby Countyjem 2:1. Svih 90 minuta na Wembleyu je igrao sa "sretnim kopačkama" koje su se raspadale.

"Vratio sam se nakon povrede i nisu bile ovakve, bile su potpuno nove. Nakon toga sam u njima zabio nekoliko golova i upisao asistencija. One su moje sretne kopačke i morao sam ih zadržati."

Grealish je u međuvremenu promijenio nekoliko kopački, a u "sretnim" je odigrao 13 utakmica uz 11 pobjeda i dva remija. U njima je postigao i jedan od najboljih golova u karijeri protiv Rotterhama.

Sve na Otoku zanima da li će sretne kopačke makar jednom obući u dresu Man. Cityja...

Inače, životna priča Jacka Grealisha jedna je od najosebujnijih kada su fudbaleri u pitanju. Prošao je put od porodične tragedije sa četiri godine do danas, kada je na korak od "Etihada".

Prije 21 godinu njegov otac Kevin otišao je na Wembley pogledati Aston Villu i Bolton u polufinalu FA kupa.  Tada četverogodišnji Jack ostao je kod kuće s majkom, dva rođaka i malim bratom Keelanom, koji je imao devet mjeseci. Dok su gledali utakmicu, brat je ispao iz krevetića i epilog je bio najstrašniji mogući.

Nije mu bilo pomoći. Sve je to mali Jack gledao iz blizine, svoju majku kako jeca u suzama držeći beživotnu bebu.

"Ljudi kažu da se ne sjećaju stvari dok su bili mali, ali ja se sjećam svakog dijela. Sjećam se tokom noći kako je mama plakala na podu sobe kad je stigla hitna. U to vrijeme nisam sve shvatao, ali kako sam stario...", pričao je Jack na rubu suza. Ta priča ga je obilježila, odlučio je da će postati neko i uspio je. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti