04. 08. 2021 - 17:59
BELGIJANAC ĆE OBORITI REKORDE Poznati detalji Lukakuovog...
907
Shares
BELGIJANAC ĆE OBORITI REKORDE Poznati detalji Lukakuovog velikog transfera, Barca na silu prodaje talenta, City završava veliki posao, sjajni veznjak otkrio da želi u Bayern

LUDNICA KAKVA SE NE PAMTI

BELGIJANAC ĆE OBORITI REKORDE Poznati detalji Lukakuovog velikog transfera, Barca na silu prodaje talenta, City završava veliki posao, sjajni veznjak otkrio da želi u Bayern

04. 08. 2021 - 17:59
0
Shares

Romelu Lukaku velika je želja Chelseaja. Engleski velikan ga želi vratiti u London, a talijanski mediji pišu da je to spreman platiti čak 120 miliona eura. Kada bi se taj transfer realizirao, Lukaku bi preuzeo titulu najskuplje prodanog nogometaša iz Serie a od Paula Pogbe. Francuz je iz Juventusa otišao u Manchester Uniteda za 105 miliona eura.

Pouzdani talijanski novinar Nicolo Schira piše da je Romelu Lukaku (28) nadomak odlaska u Chelsea. Inter čeka službenu ponudu od 130 miliona eura, koja bi uskoro trebala stići u Milan. Belgijski centarfor zarađivat će u Chelseaju 15 miliona eura po sezoni, a potpisat će ugovor na pet godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sport.ba (@sport.ba_)

Lukaku je u Chelseaju igrao od 2011. do 2014. godine.

A evo i ostalih transfera, i samih najava transfera koje su aktuelne danas:

MILAN ŽELI CEBALLOSA
Milan je zainteresovan za dovođenje Danija Ceballosa iz Real Madrida, piše Calciomercato. Real ga je spreman pustiti samo za odštetu od 40 miliona eura, ali Milan je voljan prvo dovesti Ceballosa na posudbu pa onda pregovarati o otkupu.

SJAJNI VEZNJAK ŽELI U BAYERN
Vezni igrač RB Leipziga Marcel Sabitzer odbija potpisati novi ugovor s njemačkim prvoligašem, javlja SPOX. Austrijanac je svjestan da ga Julian Nagelsmann želi dovesti u Bayern i namjerava napraviti sve da tako i bude.

CITY DOVRŠAVA POSAO S GREALISHEM
Manchester City će uskoro završiti dovođenje Jacka Grealisha iz Aston Ville za 100 miliona funti, javlja Goal. Posao bi trebao biti zaključen u sljedećih nekoliko dana. 

BARCELONA NA SILU PRODAJE TALENTA?
Sport piše da će Barcelona ostati bez veznjaka Ilaixa Moribe (18). Moriba ne želi produljiti ugovor i sada je prebačen u B momčad. Pregovori ne idu kako se Barcelona nadala i igrač bi mogao napustiti klub.

Moriba je jedan od najvećih talenata La Masije. Prema Transfermarktu vrijedi 25 miliona eura. Ugovor s Barcelonom mu traje do sljedećeg ljeta i zbog toga ga Katalonci žele prodati kako bi nešto i zaradili na njemu.

Učitaj još novosti