18. 07. 2021 - 19:00
ŽESTOK SUDAR U CENTRU PAŽNJE 'Sva sreća da je Max ostao živ!'...
907
Shares
ŽESTOK SUDAR U CENTRU PAŽNJE 'Sva sreća da je Max ostao živ!' Hamilton je sve razbjesnio tek nakon utrke, ovim je potpuno izbacio iz takta sve iz Red Bulla

FORMULA 1

ŽESTOK SUDAR U CENTRU PAŽNJE 'Sva sreća da je Max ostao živ!' Hamilton je sve razbjesnio tek nakon utrke, ovim je potpuno izbacio iz takta sve iz Red Bulla

18. 07. 2021 - 19:00
0
Shares

Velika nagrada Velike Britanije nije dobro počela za Maxa Verstappena jer u njega se već tijekom prvog kruga zabio najveći konkurent - Lewis Hamilton!

Utrka je odmah prekinuta iz sigurnosnih razloga, a Verstappen je ostao bez ijednog boda u velikoj utrci za titulu. Ali, djelomično si je i sam kriv jer nije imao najbolji start pa se Hamilton požurio iskoristiti tu grešku.

U devetom je zavoju pokušao napasti s unutarnje strane, ali došlo je do kontakta i Verstappen nije mogao obuzdati bolid pa se zabio u ogradu. Hamilton je dobio 10 sekundi za tako neopreznu vožnju, a iz Red Bulla naglašavaju kako je dobra vijest što njihovom vozaču ništa nije bilo i da je ostao živ. Istovremeno, Mercedesov Hamilton prošao je bez ozbiljnijih posljedica i nastavio je utrku, u kojoj je na kraju i slavio.

Red Bullov šef Christian Horner udario je po Lewisu Hamiltonu nakon Velike nagrade Velike Britanije i sudara između Britanca i Maxa Verstappena.

Verstappen je iz bolida izašao šepajući, a šef Red Bulla potpuno je izgubio živce dok je preko radija razgovarao s direktorom utrke.

"Tako se ne vozi taj zavoj. Svaki od vozača na stazi zna da se tako ne prolazi kroz njega. Bila je to velika nesreća i Maxov zavoj. Što se mene tiče, Hamilton je kriv za sve, nikad se nije trebao naći u toj poziciji", rekao je Horner pa dodao:

"Hvala Bogu što smo vidjeli da je Verstappen uspio samo odšetati iz te nesreće. Bio je potresen i otišao je na pregled. Bio je to očajnički potez Hamiltona."

Dodao je još da je Verstappen „ozbiljno izgubio dah“ prilikom udara, kao i da je registrovana sila sudara bila 51 G.

Inače, za Hamiltona je ovo osma pobjeda na Silverstoneu i pokazao je nakon utrke koliko mu je to značilo. Naime, izašao je iz bolida sa zastavom Velike Britanije i krenuo je ka navijačima da proslavi pobjedu i pozdravi ih. Međutim, na putu do tribina odlučio je proči baš pored ekipe Red Bulla, odnosno bolida Sergija Pereza.

Mnogi su poručili da je Hamilton to namjerno uradio i dodatno je isprovocirao Verstappenove navijače koji su žestoko kritikovali Britanca.

Verstappen je i dalje prvi u ukupnom poretku sa 185 bodova, ali je Hamilton sada samo osam bodova iza.

Učitaj još novosti