19. 07. 2021 - 16:18
ADAMA TRAORE JE MALA MACA ZA NJEGA! HULK o kom svi pričaju:...
907
Shares
ADAMA TRAORE JE MALA MACA ZA NJEGA! HULK o kom svi pričaju: Ima 105 kila, diže 200, a Klopp ga zove da čestita!

ADEBAYO AKINFENWA

ADAMA TRAORE JE MALA MACA ZA NJEGA! HULK o kom svi pričaju: Ima 105 kila, diže 200, a Klopp ga zove da čestita!

19. 07. 2021 - 16:18
0
Shares

Da kojim slučajem na ulici prođete pored Adebaja Akinfenve "u civilu" teško da biste iz sto pokušaja uspjeli da pogodite čime se bavi, pošto uopšte ne izgleda tako…

Izbacivač iz noćnog kluba? Tjelohranitelj? Radnik u obezbjeđenju? Dizač tegova? Ma jok, iako bi u svim ovim poslovima vjerovatno bio uspješan, Adebajo Akinfenva je profesionalni fudbaler, najnetipičniji primJer svoje vrste koji odolijeva već pune dvije decenije!

"Zvijer", kako glasi nadimak snažnog momka iz Londona, doduše nigerijskog porijekla, uspijeva da igra fudbal i s više od 100 kilograma, što već zvuči kao opasan izazov.

Zvanično, kažu 105 kilograma, međutim vjerujemo da njegova kilaža dosta "oscilira" u toku sezone, posebno kada "Bajo" ne igra ili u vrijeme praznika, pošto nikada nije krio da itekako voli hranu, međutim dosta kalorija uspije da "preradi" odlaskom u teretanu.

Akinfenva je širok kao dvokrilni orman i važi za jednog od najjačih fudbalera na svijetu, doduše na potpuno drugačiji način od recimo Adame Traorea iz Vulverhemptona, koji je sitniji, ali mišićaviji!

Simpatični "bucko", kome su mnogi rekli da s takvom građom ne može da igra fudbal, odolijeva već godinama iako je njegov životni put u jednom trenutku djelovao kao da će se brzo prešaltati na neki od poslova navedenih na početku teksta...

adebajo-akinfenva-1

IZVOR: GULIVER/PETE NORTON/GETTY IMAGES

Akinfenva je karijeru počeo u Votfordu i još kao tinejdžer otišao u Litvaniju (Atlantas), postigao gol za trofej Kupa, ali i doživio brojne neprijatnosti jer je vrijeđan na rasnoj osnovi. Vratio se na Ostrvo i igrao redom za Bari taun, Boston junajted, Lejton orijent, Rašden i dajmonds, Donkaster, da bi polako počeo da se "diže" odllaskom u Torki - klub koji se 2004/05. takmičio u trećoj ligi Engleske.

"Bajo" je imao sjajnu sezonu, postigao 14 golova, pa je uslijedio poziv Svonsija, Milvola, a potom i Nortemptona u kom je proveo i najslađe dane karijere. U dva mandata skupio je preko 70 golova, a preko Džilingema i Vimbldona - stigao je do Vikomba.

Akinfenva je dio istorije ovog kluba pošto je s njima ostvario dvije promocije - iz četvrte u treću ligu u jleto 2018. godine, a potom i ove plasman u Čempionšip, rang u kome se Vikomb nikada do sada nije takmičio. 

adebajo-akinfenva4

IZVOR: GULIVER/DAN ISTITENE/GETTY IMAGES

"Fudbalskom Hulku" je na ovom uspjehu čestitao i Jirgen Klop, koji ga je pozvao poslije pobede nad Oksfordom na Vembliju, ali želja da zaigra za Liverpul ipak će ostati samo želja.

Akinfenva je uvijek dobro znao koji su njegovi kvaliteti i kako može da pomogne svom timu, tako da mu fokus nikada nije bio na golovima, iako ih je u dresu Vikomba postigao preko 50, nego je njegov zadatak da dobro izmuči čuvare, hrveći se poput rukometnog "pivotmena".

Junak naše priče je "spor kao puž", al izato niko iz svlačionice ne sme da ga izazove u teretani, pošto može da podigne čak 200 kilograma "iz benča", mada su to stare informacije...

S obzirom na to da "ne izlazi iz teretane", vjerovatno je u međuvremenu nadmašio svoj rekord, kao što i svake godine ispisuje nove stranice fudbalske istorije, iako često djeluje kao da je potpuno zalutao u ovaj sport, ali nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

IZVOR: YOUTUBE/ ADEBAYO DA BEAST AKINFENWA

Učitaj još novosti