24. 06. 2021 - 19:58
Galaktikose je "nosio u zubima", ali kada je naletio na...
907
Shares
Galaktikose je

DANAS ZARAĐUJE MILIONE I TO OD KOCKE

Galaktikose je "nosio u zubima", ali kada je naletio na mlađahnog Ibru završio je "na ringišpilu"

24. 06. 2021 - 19:58
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je upisao nastupe u četiri različite decenije. Igrači protiv kojih je igrao na početku karijere se u odavno u penziji. 

Odavno je u penziji i Thomas Gravesen, legendarni Danac poznat po svojoj borbenosti i agresivnom načinu igre. Vrhunac karijere mu je bio u sezoni 2005/2006 kada je nastupao za Real.

Gravesen se u Madridu proveo samo jednu godinu. Za to vrijeme je u "zubima" pronosao nekolicinu Galaktikosa koji su bili štićenici Florentina Pereza. Prije svih Ronalda da Limu i Robinha.

Na jednom od treninga umalo je pretukao Robinha. Tada je umjesto nestašnog Brazilca umalo nastradao Cicinho. Svega se prisjetio nestašni brazilski bek.

"Gravesen je bio malo lud, a Robinho ga je izazivao. Proturio mu je loptu kroz noge, zatim je to ponovo učinio, a Gravesen ga je udario. Robinho ga je odgurnuo i ovaj je krenuo da ga udari. Capello ih je obojicu isključio sa treninga, a Gravesen je pogledao u mene i povikao je: Ubit ću ga, ubit ću ga. Tako je sve počelo", ispričao je Cicicnho.

Brazilski klan je uspio u nakani da otjera Gravesena iz REala koji je nekoliko dana nakon tog incidenta otišao u Celtic. Od fudbala se oprostio 2009. godine i to kao 32-godišnjak.

U jedinoj sezoni za Real odigrao je 34 utakmice uključujući i duel nokaut faze Lige prvaka protiv Juventusa gdje je naletio na mlađahnog Ibrahimovića.

Ibra je zaista odigrao fenomenalan meč u pobjedi Juventusa i prolasku dalje poslije produžetak. Nekoliko puta je magičnim driblinzima do ludila doveo Gravesena.

Taj susret je Juve dobio s 2:0. Kraljevi su u Torino stigli s prednošću od 1:0, ali je David Trezeguet na asistenciju Ibre vratio stvari na početak, da bi u produžecima goste slomio Marcelo Zalayeta.

Danas, kada više nije vezan za nogomet, Gravesen zarađuje zahvaljujući kocki. Danac je u Las Vegasu navodno zaradio preko 100 miliona eura proteklih godina.

Osim što igra poker i zarađuje milione, Gravesen u slobodno vrijeme osvaja žene. Koketirao je s glumicom Kirom Igers, ali se na kraju odlučio vjeriti sa češkom manekenkom Kamillom Persse.

Upravo ona ga prati u stopu za poker stolovima i biva mu kao neka vrsta amajlije u ostvarivanju velikih profita zabavaljajući se u kockarnicama.

S druge strane Ibrahimović i 16 godina aktivno igra fudbal. Promijenio je u međuvremenu dosta klubova, a trenutno je u Milanu gdje je se prema vlastitom priznanju osjeća i najbolje.

(Izvor: Sportsport.ba)

Učitaj još novosti