06. 06. 2021 - 16:54
Perez pobjednik dramatične VN Azerbajdžana, Hamilton i...
907
Shares
Perez pobjednik dramatične VN Azerbajdžana, Hamilton i Verstappen bez bodova

FORMULA 1

Perez pobjednik dramatične VN Azerbajdžana, Hamilton i Verstappen bez bodova

06. 06. 2021 - 16:54
0
Shares

Sergio Perez pobjednik je uzbudljive VN Azerbajdžana nakon ponovnoga starta utrke nakon odustajanja Maxa Verstappena, a Lewis Hamilton prosuo je drugo mjesto na ponovnom startu na kočenju za prvi zavoj i završio tek 16.

Perezu je ovo druga pobjeda u Formuli 1 nakon VN Sakhira 2020. u Racing Pointu i 11. pobjednično postolje s kojim je preuzeo treće mjesto u poretku vozača, a Vettel je završio drugi i ostvario prvo pobjedničko postolje za Aston Martin, prvo nakon VN Turske 2020. u Ferrariju i 122. u Formuli 1.

Gasly je nakon starta s četvrtoga mjesta završio treći za AlphaTauri i obranio se od Leclerca u Ferrariju koji je završio četvrti, a Norris je završio peti za McLaren.

Verstappen je uvjerljivo vodio do 48. kruga kada mu je na startno ciljnom pravcu pukla stražnja lijeva guma što je izazvalo prekid utrke u 49. krugu, a utrka je nastavljena nakon nešto više od pola sata s tri kruga do kraja (jedan krug zagrijavanja i dva kruga utrke).

Perez je uoči nastavka utrke startao s prvoga mjesta ispred Hamiltona, Vettela, Gaslyja, Leclerca, Tsunode, Norrisa, Sainza, Ricciarda i Alonsa, a u tom trenutku u utrci je bilo 17 od 20 vozača.

Hamilton je sjajno startao s drugoga mjesta i bio poravnat s Perezom s unutarnje strane uoči kočenja za prvi zavoj, ali je prekasno kočio i produžio ravno te pao na začelje poretka pa ni on ni Verstappen nisu osvojili bodove na današnjoj utrci – razlika je i dalje četiri boda u korist vodećega Verstappena.

Alonso je ostvario najbolji rezultat u svom F1 povratku s Alpineom na šestom mjestu, a Tsunoda je bio sedmi i ostvario svoj najbolji rezultat u Formuli 1 za AlphaTauri ispred Sainza u Ferrariju koji je nakon pogreške u ranoj fazi utrke bio na 15. mjestu.

Ricciardo je osvojio dva boda na devetom mjestu za McLaren, a Raikkonen je osvojio prvi bod ove sezone za Alfa Romeo ispred momčadskoga kolege Giovinazzija na 11. mjestu.

Učitaj još novosti