01. 06. 2021 - 12:30
Mike Tyson potpuno otvorio dušu: Bio sam na rubu samoubistva,...
907
Shares
Mike Tyson potpuno otvorio dušu: Bio sam na rubu samoubistva, ali onda me je ovaj čarobni lijek spasio

LEGENDARNI BOKSER

Mike Tyson potpuno otvorio dušu: Bio sam na rubu samoubistva, ali onda me je ovaj čarobni lijek spasio

01. 06. 2021 - 12:30
0
Shares

Bivši svjetski prvak 54-godišnji Mike Tyson svoju profesionalnu karijeru počeo je graditi sredinom osamdesetih prošlog stoljeća i odmah je skrenuo pažnju na sebe. Svojih prvih 19 profesionalnih borbi pobijedio nokautom, a čak ih je 12 završio u prvoj rundi, prenosi Croring.

Prvi naslov WBC-ova prvaka osvojio 22. prosinca 1986. godine kada je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio Trevora Berbicka. Sljedeće godine je osvojio WBA i IBF naslove pobjedama protiv Jamesa Smitha i Tonyja Tuckera.   

Tyson je nastavio rušiti svoje suparnike, a do kraja karijere je ukupno pobijedio u 50 mečeva od kojih je 44 završio nokautom, imao je i šest poraza, a dva meča završila su ‘no contests’.

Uglavnom, njegovi nokauti stvorili su mu imidž žestokog momka, postao je jako popularan i medijima jako zanimljiv. Problemi sa zakonom sputavali su ga u karijeri, koja je bila protkana usponima i padovima. Priznaje kako je razmišljao o samoubojstvu, a izlaz iz krize pronašao u halucinogenima, a konzumirao je i ‘čarobne gljive’. Sve to je Tyson trošio kako bi se vratio u normalan život.

– Svi su mislili da sam lud, protivniku sam odgrizao uho – kazao je Mike Tyson, prisjetivši se meča iz 1997. protiv Evandera Holyfielda kada je zbog toga diskvalificiran, te je nastavio:

– Svašta sam radio, ali život mi se promijenio kada sam počeo uzimati ‘čarobne gljive’. Užasno je reći, ali bio sam na korak do samoubistva. Taj nevjerovatan lijek mi je promijenio život.
Boksačka legenda ima iskustva s raznim halucinogenima, a sada koristi marihuanu, koju i sam uzgaja. Ima veliki biznis s marihuanom koja mu donosi odličnu zaradu.

– Nisam želio da me ljudi pamte kao čudovište. A tada sam to bio. Taj čovjek je bio otrovan i opasan za svoju obitelj. Uopće nisam o njima brinuo, a oni su mi bili sve – rekao je Mike Tyson i dodao:

– Znao sam da ne mogu sve promijeniti preko noći, ali za ništa ne žalim. Drogu, ispade s djevojkama i tučnjave ostavio sam iza sebe, to je prošlost. Sada se želim posvetiti porodici i zahvalan sam što sam dobio priliku.

Učitaj još novosti