16. 05. 2021 - 16:42
Bio je učesnik kultnog evropskog finala, pa postao narkoman,...
907
Shares
Bio je učesnik kultnog evropskog finala, pa postao narkoman, alkos i kockar!

DANNY MURPHY - OD SAMOG VRHA DO DNA

Bio je učesnik kultnog evropskog finala, pa postao narkoman, alkos i kockar!

Sportsport.ba
16. 05. 2021 - 16:42
0
Shares

Mnogi fudbaleri po okončanju karijere imaju problema s depresijom. Kroz pravi pakao je prošao Danny Murphy, svojevremeno zaista odlični veznjak. 

Murphy je, dok je igrao fudbal, bio veznjak svjetske klase. Ostao je upamćen po sjajnim igrama u Liverpoolu, Tottenhemu i Fulhamu prije 15-ak godina.

U međuvremenu je bivši engleski reprezentativac, koji je bio učesnik i kultnog finala Kupa UEFA iz 2001. godine kada je Liverpool s 4:3 pobijedio Alaves, prošao kroz pravi pakao.

Sve je počelo odlaskom u penziju 2013. godine. Uživao je u životu jedno vrijeme, a onda su nastali problemi kojim nije bilo kraja.

"Uživao sam u prvim godinama penzije. Igrao sam golf, radio u medijima, išao na porodične odmore, ali ono što je uslijedio je kao da me neko udario čekićem", započeo je Murphy ispovijest za Daily Mail.

"Međutim, činjenica da više nikad neću igrati fudbal zajedno sa gubitkom ušteđevine su učinili da počnem patiti od depresije", govori 44-godišnjak koji je i s Fulhlamom igrao finale Europa lige 2010. godine.

"Tokom mračnih dana koji su trajali 12 mjeseci opijao sam se, drogirao i kockao. Moj brak se raspao, tukao sam se braćom i prijateljima. Bio sam dosta izolovan."

I tokom karijere Murphy nije imao lijepih perioda. Najteže mu je bilo u Tottenhamu kada mu je preminuo otac. Prisjetio se i tog detalja.

"Tokom karijere dešavale su mi se užasne stvari van terena. Umro mi je otac kad sam igrao u Tottenhamu. Bilo je užasno i okrutno. Hiljade navijača računa na tebe, a ti misliš na to. Otišao sam na trening dva dana nakon očeve smrti. Tek kad sam se penzionisao pošteno sam se isplakao."

Na sreću, Murphy je sada duga osoba te je koliko-toliko uspio dovesti svoj život u red. Presudilo je otvaranje duše najbližim osobama.

186564173-508621106988865-6077602804755486907-n

"Tačka preokreta se desila kada sam počeo pričati prijateljima i porodici šta mi se desilo. Bio sam umoran od svega. Najteža stvar je bila ta što sam bio brutalno iskren prema osobama koje volim."

"Prihvatio sam profesionalnu terapiju i to je bio početak mog oporavka. Imam sjajan odnos s prijateljima, prekrasnu partnericu i ponovo sam u kontaktu sa svojom braćom", završio je Murphy, piše Sportsport.

Murphy je jedno vrijeme bio i član engleske reprezentacije. S Liverpoolom je osim Kupa UEFA osvojio evropski Superkup, te FA Cup, Community Shield te dva puta Liga kup.

Učitaj još novosti