24. 03. 2021 - 10:18
TRAŽIO PREDSJEDNIKU DŽIP DA SE BORI PROTIV AMERIKANACA! Kada...
907
Shares
TRAŽIO PREDSJEDNIKU DŽIP DA SE BORI PROTIV AMERIKANACA! Kada je počelo NATO bombardovanje Srbijeon je ostavio sve i DOŠAO DA RATUJE!

VLADAN LUKIĆ

TRAŽIO PREDSJEDNIKU DŽIP DA SE BORI PROTIV AMERIKANACA! Kada je počelo NATO bombardovanje Srbijeon je ostavio sve i DOŠAO DA RATUJE!

24. 03. 2021 - 10:18
0
Shares

Na današnji dan prije tačno 22 godine počeli su NATO napadi na Srbiju.

Srpski sportisti nisu sjedeli skrštenih ruku. Tokom 78 dana bombardovanja branili su svoju zemlju kako su znali i umjeli, pišu tamošnji mediji. Najhrabriji među njima bio je legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladan Lukić, koji je te 1999. godine odlučio da sportsku opremu zamijeni vojnom uniformom.

Lukić je u to vrijeme branio boje francuskog Meca, a saigrač u timu bio mu je još jedan bivši as Zvezde Nenad Jestrović.

Jestrović je u jednom intervjuu za "Mondo" otkrio kako je Lukić napustio Francusku i otišao u Srbiju da se sa svojim narodom bori.

2331661-profimedia0068673530-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Lukić nije govorio francuski jezik, pa je jednog jutra pozvao Jestrovića da s njim ode kod predsjednika kluba. Vladan nije rekao prijatelju o čemu želi da razgovara s prvim čovjekom Meca...

"I ja sam bio iznenađen, nije mi ništa rekao šta će da kaže, samo mi je rekao hoće da ide kod predsednika, da pričamo. Znam da je stalno pratio šta se dešava na Kosovu", rekao je u pomenutom intervjuu Jestrović.

Kada su stigli u kancelariju uslijedio je šok. Lukić je rekao da želi da se vrati u Jugoslaviju i da se pridruži vojsci kako bi pomogao u odbrani zemlje.

2331663-profimedia0068741472-ff

FOTO: PROFIMEDIA

"Rekao je da ne može više, da hoće da se vrati i da pomogne svom narodu, bio je ogorčen zbog NATO bombardovanja. Njegova ćerka je imala par godina, to je trajalo dva dana i on je otišao na ratište", kaže Jestrović i dodaje:

"Predsednik je mislio da se on šali, čak je tražio da mu da i terensko vozilo, džip, da se bori protiv NATO zločinaca. Predsednik mu je to dao, izašao mu je u susret. Luka je veliki patriota, davao je 200 odsto sebe, voleo je da zna šta se dešava ovde, bio je neverovatan po tom pitanju, a bio je sjajan fudbaler".

Lukić se vratio u Srbiju, dok je Jestrović ostao u klubu.

2239047-0100-marina-lopicic-7-ff

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

"Sa francuskih televizija su svakog dana dolazili na treninge, snimali me, pitali da li ću da se vratim… Nisam mogao da pomognem nikako. Niti je Vladan Lukić mogao da pomogne. Mogao je da da energiju, da pruži podršku svom narodu, ali vojno smo bili inferiorni u odnosu na NATO, treba sagledati stvari drugačije", istakao je bivši golgeter.

Učitaj još novosti