23. 03. 2021 - 17:40
"Polupijan sam Dinamu zabio četiri gola. Sudija me blijedo...
907
Shares

BAKA SLIŠKOVIĆ:

"Polupijan sam Dinamu zabio četiri gola. Sudija me blijedo gledao…"

23. 03. 2021 - 17:40
0
Shares

Legendarni Baka Slišković dao je intervju za srpske medije u kojem je govorio o cijeloj svojoj karijeri, od početaka pa do trenerskih dana.

“Ja sam se s nekih 10-11 godina počeo baviti plivanjem i to vrlo uspješno. Nogomet mi nije bio u prvom planu jer sam volio i košarku, a čak sam uspješno pohađao i satove klavira. Volio sam sve i bio sam hiperaktivan”, rekao je Blaž Slišković u početku razgovora za Mozzart Sport pa otkrio koja je bila njegova najveća ljubav:

“Najviše sam volio Formulu 1, odnosno tu neku brzinu i adrenalin. Početkom 70-ih godina moj pokojni otac je vozio Peugeot 504, a ja sam ga vrlo često znao izgurati iz dvorišta na cestu i onda bez očevog znanja upaliti i vozati po gradu. Doslovno sam znao ukrasti mu auto, a imao sam svega 13-14 godina. Siguran sam, da nisam bio nogometaš, vozio bih Formulu 1.”

Slišković je bio glavni lik brojnih hercegovačkih anegdota koje se i dan-danas prepričavaju. Jedna od neizostavnih jest kada je u Mostaru pao Dinamo rezultatom 9:2.

“U to vrijeme svašta se pisalo. Ne samo o meni nego i o drugim nogometašima. Ali ima istine u nekim pričama. Početkom februara 1980. godine igrali smo protiv Dinama u Mostaru. Ja i još tri-četiri igrača Veleža smo izlazili noć prije utakmice i ostali smo do kasno. Zapili smo se, profeštali i došli kući u samu zoru. Par sati smo odspavali i došli na utakmicu. Dao sam im četiri gola i igrao fantastično. Sjećam se i ovoga. Na toj utakmici sudija je bio Maksimović. Dosudio je neki slobodan udarac za nas iz mrtvog ugla. Ja sam mu tada, onako polupijan i mamuran, rekao da ću zabiti gol u suprotne rašlje. On me je blijedo pogledao i rekao ‘Baka, to je nemoguće’. Kladili smo se u piće. Namjestio sam loptu i pogodio. Ostao je bez teksta. Poslije te utakmice prišao mi je Marko Mlinarić, nogometaš Dinama i rekao ‘Lako vam je bilo nas dobiti kad smo sinoć ostali do kasno vani’. A ja mu odgovorih ‘Pa moj Mlinka, zar ti misliš da smo mi bili u pozorištu?'”, rekao je Baka pa se osvrnuo na današnji nogomet:

“Odmah da kažem, najveće razlike su u cijenama igrača. Ovo što posjeduju današnji igrači, ne vidim neke velike razlike između, recimo, Balea koji vrijedi 100 miliona i Ivana Gudelja. Ili, recimo, ako Bale vrijedi 100 miliona, Dragan Džajić bi danas vrijedio milijardu.”

Učitaj još novosti