16. 02. 2021 - 20:33
BOMBA IZ F1 Red Bull može izgubiti Verstappena ukoliko mu ne...
907
Shares
BOMBA IZ F1 Red Bull može izgubiti Verstappena ukoliko mu ne ispuni jedan važan detalj iz ugovora

FORMULA 1

BOMBA IZ F1 Red Bull može izgubiti Verstappena ukoliko mu ne ispuni jedan važan detalj iz ugovora

16. 02. 2021 - 20:33
0
Shares

Momčad Formule 1 Red Bull je pod pritiskom za sezonu 2021. zbog klauzule koja postoji u ugovoru Nizozemca Maxa Verstappena.

Ekipa iz Milton Keynesa strahuje kako bi mogla izgubiti svoju zvijezdu ukoliko neće imati konkurentan bolid s Hondinim motorom u odnosu na rivale, a tu se prije svega misli na dominantan Mercedes koji je zadnjih sedam godina osvojio naslove u obje konkurencije. Sportski savjetnik austrijske momčadi Helmut Marko priznao je da postoji ugovorna klauzula, ali...

'Da, postoji klauzula o performansama. Ne želim ulaziti u detalje, ali to više – manje govori da se Max može samostalno natjecati za pobjede u utrkama i za svjetsko prvenstvo. Ako to može uraditi, ugovor mu se produžuje, a u suprotnom slučaju bio bi slobodan.'

Prema informacijama iz krugova Formule 1, bolid koji za Maxa Verstappena napravi Red Bull, ne smije biti sporiji više od tri desetinke po krugu iza najbržeg bolida. Prošle sezone Red Bull nije ispunio klauzulu o performansama. Razlika za najbržim bolidom (Mercedesom), a pogotovo u odnosu na prvaka Lewisa Hamiltona je u prosjeku bila oko pola sekunde po krugu.

'Imamo cilj i vjerujem u njega, ne samo zbog Maxa, već zato što u svom DNK-a želimo pobijeđivati. Na putu smo i mislim da možemo ispuniti klauzulu', optimistično je najavio Helmut Marko.

Inače, Verstappen je prošle sezone završio kao treći u ukupnom redoslijedu iza dva Mercedesa (Hamilton, Bottas), a ugovor s Red Bullom ga veže do 2023. No na njegovoj momčadi je veliki pritisak da mu ove sezone osigura bolid dostojan borbe za naslov prvaka, jer u vozačke vještine Nizozemca niko ne sumnja.

Učitaj još novosti