04. 10. 2020 - 17:18
KONAČNO PRAVA ISTINA Mihael je budan i diše, čak i hoda uz...
907
Shares
KONAČNO PRAVA ISTINA Mihael je budan i diše, čak i hoda uz malu pomoć, Ali više od toga neće moći!

KONAČNO PRAVA ISTINA Mihael je budan i diše, čak i hoda uz malu pomoć, Ali više od toga neće moći!

04. 10. 2020 - 17:18
0
Shares

Mihael Šumaher (51) je budan, diše, srce mu ima dobar ritam. Vjerovatno može i da sjedi, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je renomirani neurolog Erih Rajderer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, čije reči prenosi italijanska Gazzetta dello Sport.

Svijet je tako konačno po prvi put saznao šta se događa sa najslavnijim vozačem Formule 1 u istoriji. Od tada pa sve do danas, Šumijevo liječenje obavijeno je velom tajne, ali riječi neurologa daju nadu u oporavak.

Ipak, tvrdi da bi ovakvo stanje nažalost moglo da bude i konačno.

- Mislim da je ovo najviše što će on moći. Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji proces koji bi ga doveo u prethodno stanje. On je u vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara.

msc7

Tog 29. decembra 2013. godine, Mihael je bio na skijanju u francuskim Alpama. Legendarni vozač Formule 1 pao je van obilježene staze. Vest da se Šumaher povrijedio na skijanju prostrujila je internetom, prve informacije bile su da se radi o lakšoj povredi, ali to je bila pogrešna informacija.

Mihael je u francuskim Alpama, gdje u vlasništvu ima kolibu u planinama, bio na odmoru, a čim se pročula vijest da je u teškom stanju, odmah je u bolnicu u Grenoblu dojurio jedan od najboljih francuskih neurohirurga, Žerard Sailant, dobar MIhaelov prijatelj koji ga je operisao i 1999. godine nakon nesreće na trci u Silverstonu.

Obzirom na težinu Mihaelove povrede, stručnjaci su rekli kako bi Njemac gotovo sigurno umro na mjestu da nije nosio kacigu. Ona mu je spasila život.

Vjerujete li da Šumi može da se totalno oporavi?

U karijeri je Šumaher imao nekoliko velikih nesreća u Formuli 1. U Silverstonu se na Velikoj nagradi Velike Britanije 1999. godine sa 107 kilometara na sat zabio u zid. Zadobio je dvostruki prelom desne noge uz obilno krvarenje. Ipak, uspio je uspješno da se oporavi i vratio se na stazu i u sljedećih nekoliko sezona ispisao istoriju Formule 1.

Novu veliku nesreću Mihael je doživio 2009. godine, kada je pao sa motora i povrijedio vrat. Iako je prilikom pada glavom udario u stazu, kaciga ga je spasila, pa je iz bolnice otpušten vrlo brzo.

Učitaj još novosti